- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
LIFESTYLEPsihologieCum scapam de depresia postnatala?

Cum scapam de depresia postnatala?

femeie care plange (www.elegantinnerguidance.com)Chiar daca bucuria venirii pe lume a bebelusului este destul de mare, in realitate imediat dupa nastere femeile pot fi „agresate” de depresia postnatala.

Asa ca, bucuria de a-si tine copilul in brate si de a-l ingriji asa cum numai ele o pot face poate fi umbrita de acest gen de depresie si destul de periculoasa atat pentru mama, cat si pentru copil. Cu toate ca depresia postnatala afecteaza efectiv psihicul mamei,  de regula afectiunea dintre mama si copil va putea fi intrerupta determinand o stare de incordare intre cei doi.

Din punct de vedere medical, depresia postnatala apare ca urmare a prezentei intr-o cantitate mica in ultimul trimestru de sarcina a oxitocinei in organismul viitoarei mamici. Chiar si asa, in conditii normale, oxitocina este cunoscut a fi hormonul fericirii in organism. Cu alte cuvinte acesta este responsabil cu zambetul si starea noastra de bine de peste zi.

Specialistii sunt de parere ca o cantitate prea mica de oxitocina poate genera o astfel de problema. Depresia postnatala apare la femeile care sunt predispuse unor astfel de stari, dar si la cele mai „slabe”din punct de vedere psihic.

Tot astfel se poate spune ca depresia postnatala poate fi determinata de grija excesiva pe care mama o manifesta fata de copilul sau, dar si de preocuparea ca acesta sa fie sanatos si perfect normal. Orele petrecute in casa alaturi de copil o transforma pe proaspata mamica intr-o adevarata prizoniera a locului, ceea ce va conduce la o situatie destul de neplacuta pentru intreaga familie.

Psihologii sunt de parere ca depresia postnatala poate fi depasita mai usor de catre femeie in cazul in care aceasta primeste sprijinul celor din jur. Comunicarea cu partenerul, preocuparea acestuia fata de bunul mers al relatiei, impartirea atributiilor intre cei doi, dar si prezenta raporturilor sexuale in relatie ajuta femeia sa depaseasca aceasta criza de dupa nastere. O alta recomandare a specialistilor consta in petrecerea a minimul o ora departe de familie si de grijile cotidiene – asa ca, faceti o plimbare singurica in fiecare zi in locurile care va incanta!

 

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme