- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
BEBELUSIColiciCum scapam de colici?

Cum scapam de colici?

colici plans bebelus nou nascut (http://upload.wikimedia.org)Primele luni de viata inseamna o adaptare din partea celui mic la noul mediu in care tocmai a pasit. Asa ca, starile permanente de plans vor deveni o obisnuinta, acesta exprimandu-si astfel starile prin care trece. Cu toate acestea, va veti confrunta si cu o situatie mai putin placuta, in care bebelusul nu conteneste din plans pe durata catorva ore. Aparitia colicilor abdominale pare sa fie cauza unui astfel de plans neintrerupt si de neconsolat.

Asa ca daca bebelusul trece printr-o astfel de stare de plans necontrolata, dand semne evidente de agitatie, trebuie sa ne intrebam daca nu cumva a inceput perioada colicilor. Cu toate ca s-a incercat sa se demonstreze stiintific care este cauza aparitiei colicilor, inca nu se cunoaste un rezultat tocmai exact. Multi dintre cercetatori par sa raspunda ca aparitia acestora se datoreaza tranzitul gastrointestinal al bebelusului, mai greoi in primele luni de viata intrucat bebelusul nu s-a obisnuit cu trecerea la noul mediu si nici sistemul sau digestiv nu este inca pe deplin dezvoltat.

Chiar daca plansul bebelusului reprezinta un mod de exprimare, fiind destul de natural, nu trebuie sa negam ingrijorarea noastra atunci cand ne vedem copilul destul de agitat, avand un plans destul de tipator si de neconsolat.

De aceea, s-a incercat sa se demonstreze cum ar putea fi reduse senzatiile colicilor. Flora intestinala reprezinta punctul cheie care poate ajuta tranzitul bebelusului sa se adapteze noilor schimbari datorate trecerii din mediul intrauterin in cel extrauterin. Asadar, daca bebelusul are o flora intestinala cu mai putini lactobacili se poate considera ca un astfel de lucru determina aparitia colicilor abdominale. Potrivit cercetarilor, daca vom avea grija de flora intestinala a bebelusului il vom putea ajuta sa scape de colici si de neplacerile cauzate de acestea.

Lactobacilus reuteri reprezinta un probiotic continut si de laptele matern care il poate ajuta pe cel mic sa scape de aceste dureri si de starile de plans intens. Chiar daca nu alaptati este indicat sa va adresati medicului pediatru pentru a va prescrie un astfel de medicament care ajuta la adaptarea sistemului digestiv al bebelusului la noul sau mediu de viata.

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme