- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
COPIISanatate copiiCum sa tratezi copilul de infectiile respiratorii?

Cum sa tratezi copilul de infectiile respiratorii?

infectii-respiratorii-2

Picture 1 of 2

Infectiile respiratorii ale copiilor sunt cele mai frecvente cazuri de imbolnavire, mai ales in randul copiilor mici, integrati in gradinite sau la scoala.

Asadar, odata ce patrund pe bancile scolii, copiii se vor putea imbolnavi, prezentand simptomatologia infectiilor respiratorii. Acest lucru se intampla intrucat intra in contact cu alte persoane bolnave ori cu anumite obiecte contaminate.

Pentru a le oferi sustinerea necesara copiilor lor este nevoie ca parintii sa se ingrijeasca permanent de starea acestora de sanatate. Veti vedea ca, desi unii parinti ajung sa isi imbrace foarte gros copiii, acestia vor putea totusi sa raceasca. Asadar, caciulile foarte groase, numarul mare de haine pe care il imbraca copilul, camerele foarte calduroase, nu reprezinta intotdeauna cea mai buna solutie pentru a feri copilul de infectiile respiratorii.

Potrivit cercetarilor, infectiile respiratorii virale trec intr-o perioada de 7-14 zile, putand a fi tratate simptomatic. In cazul infectiilor bacteriene medicii vor putea recomanda tratamentul cu antibiotic, insa numai dupa efectuarea analizelor de specialitate, in mod special a exudatului faringian.

Pentru a trata copilul de infectiile respiratorii, parintii trebuie sa ii asigure si administreze copilului tratamentul de specialitate oferit de catre medic. In cazul in care are febra, copilului i se vor administra tratamente pe baza de paracetamol si ibuprofen, substante active necesare pentru stoparea febrei.

In plus, infectiile respiratorii vor putea fi depasite mai usor in cazul in care copilul va fi bine hidratat. Oferiti-i acestuia multe lichide, iar in cazul in care refuza hrana datorita durerilor de gat va trebui sa ii gatiti hrana semisolida.

Aerisirea camerei si mentinerea umiditatii in incapere il vor ajuta pe copil sa respire mai bine, mai ales in cazul mucozitatilor. Aerul va fi mai usor respirabil, iar copilul se va putea odihni mai bine. In plus, parintii nu trebuie sa il infofoleasca prea mult intrucat nu vor face altceva decat sa ii supraincalzeasca si mai tare corpul, lucru nefast pentru sanatatea sa.

Chiar daca unii parinti refuza sa le faca baie copiilor, in realitate acest lucru poate fi considerat, uneori chiar recomandat de catre medici. Baile caldute nu vor dauna sanatatii copilului.

Nasul copilului va fi desfundat cu ajutorul serului fiziologic. Dupa ce a fost lasat sa actioneze cateva minute, se vor extrage mucozitatile.

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme