- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
SCOLARICopilul la scoalaCum sa iti modelezi copilul pentru a fi un scolar de succes?

Cum sa iti modelezi copilul pentru a fi un scolar de succes?

copil-la-scoala-2

Picture 1 of 2

Modelarea conduitei copilului de catre parinti este un lucru extrem de important mai ales atunci cand se doreste a fi un scolar de succes.

Nu putine sunt cazurile in care s-a demonstrat faptul ca implicarea parintilor in activitatile zilnice ale copilului produce drept efect un mare succes scolar. Cu alte cuvinte, copilul va trebui intotdeauna urmarit, modelat si ghidat de catre parinti in asa fel incat sa poata constientiza rolul si importanta scolii in formarea sa sociala si profesionala de mai tarziu. Chiar daca majoritatea parintilor isi verifica copiii la teme seara inainte de culcare, acest lucru nu determina neaparat reusita scolarului. Tocmai de aceea, este necesar ca orice copil cu varsta cuprinsa intre 6 si 10 anisori sa fie supravegheat de catre parinti, identificandu-se in acest mod, din timp, problemele pe care le-ar putea intampina atunci cand vine vorba de scoala.

Iata cateva idei de care trebuie sa tina cont parintii atunci cand doresc sa isi modeleze copilul pentru a fi un scolar de succes:

  • explicati-i in primul rand rolul si importanta scolii si nu vorbiti despre aceasta institutie in sens negativ. Cu alte cuvinte, nu cadeti in capcana tuturor celorlalti, spunandu-i „daca nu esti cuminte te spun profesorului” sau „lasa ca vezi tu ce o sa te astepte la scoala”. In acest mod, copilul va privi cu teama catre bancile scolii si nu va reusi sa ii asimileze sensul in mod complet.
  • faceti temele impreuna – chiar daca se presupune ca stie sa le realizeze, copilul va avea nevoie in primii ani ai scolii de suportul parintilor sai, stiindu-i aproape in orice moment.
  • starniti-i interesul pentru cunoastere si lectura – cunoasterea inseamna scoala. Acest lucru se invata inca din primii ani ai vietii, atunci cand copilul este dornic sa exploreze realitatea care il inconjoara. Cititi impreuna cu el, desenati, cantati, traiti in lumea lui, tocmai pentru a-si dezvolta sfera cunoasterii.
  • nu il certati la note proaste, insa explicati-i de ce este util sa invete – orice inceput poate aduce si mici „accidente”. Acest lucru nu inseamna o drama, insa parintii vor trebui sa stie sa le remedieze, comunicand permanent cu copilul si avand grija ca acesta sa cunoasca ca a invata este un lucru util in primul rand pentru dezvoltarea sa intelectuala.

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme