- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
LIFESTYLEDieteCum sa gatesti ca sa nu iei in greutate in timpul sarcinii?

Cum sa gatesti ca sa nu iei in greutate in timpul sarcinii?

cum-sa-gatesti-ca-sa-nu-iei-in-greutate-in-timpul-sarcinii

Picture 1 of 2

Ti-e teama ca o sa iei prea mult in greutate in timpul sarcinii? Ei bine, nu trebuie sa te  infometezi in aceasta perioada si nici sa incepi vreo dieta stricta, deoarece fatul are nevoie de toate substantele nutritive din alimente pentru o dezvoltare normala. Tot ce trebuie sa faci este sa-ti schimbi putin tehnica de a gati.

Grasimile. Desigur nu trebuie sa elimini complet grasimile, ele reprezinta o parte esentiala in dieta unei femei insarcinate, pentru ca ofera energie si contin elemente valoroase, pe care nu le gasesti in alte produse. Cu toate acestea, ar trebui să fie grăsimi sănătoase: ulei de măsline si diverse legume, bogate in acizi grasi esentiali. In ceea ce priveste cantitatea de grasimi animale aceasta ar trebui limitata, cu exceptia pestelui oceanic gras – sursa importanta de omega 3 si acizi grasi, necesare dezvoltarii copilului. Evita carnea grasa, carnatii, baconul, fara prajeli si fara grasime adaugata in mancare,  daca nu este nevoie.

Folia de aluminiu, rezista in cuptor pana la 220°C. Friptura de porc poti s-o prepari la cuptor in folie de aluminiu, fara sa mai adaugi ulei, la fel si legumele. Pestele pane este delicios, dar greu de digerat. Modul ideal de a prepara carnea de peste este sa o gatesti delicat, de preferat la abur sau in cuptor, cu mirodenii si legume si invelit cu folie de aluminiu. Daca iti sta gandul tot la peste prajit, incearca varianta pestelui la gratar.

Ar trebui să investesti intr-o tava de copt specială, căptusită cu teflon. Este mai scumpa decât una traditionala, dar nu va mai fi nevoie sa folosesti ulei sau unt.

Foloseste hartie de copt. Poti gati pe ea cu o cantitate minima de grasime, fiind nevoie doar de un strat subtire de ulei. In cazul in care iti plac prajiturile de casa, hartia de copt inlocuieste cu succes untul cu care ungi tava. Acoperita pe ambele fete cu un strat de silicon, aceasta nu se lipeste de forma de copt si se indepărtează usor de pe aluat.

Pungile pentru prajire, care se inchid cu clipsuri, sunt foarte potrivite daca vrei sa obtii gustul de prajit, dar nu vrei sa folosesti grasime.

sursa foto: healthmad.com si parenting.allwomenstalk.com

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme