- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
COPIICum sa fii un parinte bun

Cum sa fii un parinte bun

Sfaturile oferite de catre specialisti parintilor se schimba atat de des incat tu, ca proaspat parinte te simti intotdeauna in urma. Sfaturile de mai jos nu au nicio legatura cu moda in parenting, asadar sunt toate conectate la relatia cu copilul tau.

Conexiune – Rezerva in fiecare zi 10 minute pentru fiecare dintre copiii tai. Denumeste acest timp dupa numele copilului, astfel incat ei sa stie ca acel interval este doar al lor. Intr-o zi ei aleg ce faceti in acele 10 minute, in alta zi alegi tu si tot asa. Este esential ca in acest interval sa te dedici in totalitate, cu toata inima, copilului tau. Asigura-te ca ceilalti copii sunt ocupati cu alte activitati intre timp si intra in camera fara telefon. Concentreaza-te ca 90% din interactiunile cu cel mic sa se bazeze pe conexiune si 10% pe corectie.

Controleaza-ti emotiile personale – Nu conteaza care este subiectul, fie ca vorbim despre note proaste la scoala, crize de furie sau faptul ca refuza sa manance la cina, asigura-te ca inainte de-a interactiona cu cel mic sa te calmezi inainte. De multe ori, o problema cu cel mic poate parea o urgenta, dar nu este asa. Ia o gura de aer si calmeaza-te, apoi fi parintele care vrei sa fii!

Reconecteaza-te – Nu tipa, strange jucariile, este vremea pentru nani. Mergi oriunde dupa copil, aseaza-te in genunchi in fata sa si uita-te la ceea ce face. Intotdeauna grabim copiii sa se tina de un program bine stabilit. Ia-ti un minut de pauza si admira-l! Apoi puteti discuta despre nani. Daca iti setezi limitele cu empatie este posibil sa coopereze mai bine.

Nu pune punct discutiei – Daca cel mic spune ca uraste matematica si ca nu vrea sa mai mearga la scoala, probabil ca ii este greu. Aceste emotii transmit ca ceva este in neregula. Daca spui „Bineinteles ca vei merge la scoala, acum apuca-te de teme”, ai face mai bine sa te asezi langa el si sa discutati despre ceea ce crede cu adevarat. Ii poti spune asa „Se pare ca nu-ti place matematica, imi poti povesti despre asta?” Acest lucru il ajuta pe cel mic sa se deschida in fata ta.

Lacrimi – O parte din meseria de parinte este ajutorul oferit celui mic in a manageria emotiile pe care le traieste si cateodata sustinerea sa atunci cand simte nevoia sa planga. Parintii considera ca atunci cand cei mici incep sa planga, treaba lor este sa-i linisteasca rapid, dar trebuie sa faci exact opusul. Invata-i ca acele emotii precum furia sau faptul ca se simt raniti nu sunt periculoase. Rezerva-ti un minut pentru a constientiza propria ta stare de stres si apoi concentreaza-te pe empatie si compasiune.

Misiunea ta este sa-ti ajuti pe copii sa se simta in stare sa exprime sentimentele acelea de teama si da, ii poti permite sa se aseze la tine in brate. Daca nu poate vorbi despre asta, trebuie sa il ajuti cu o vorba precum: „Ah dragul meu, vad ca esti suparat. Imi pare rau ca este asa de greu. Mami este aici ca sa te ajute!”

Articolul precedentArta ca dar
Articolul următorDespre gusturi

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme