- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
BEBELUSICum sa eviti probleme de piele

Cum sa eviti probleme de piele

Glandele sebacee ale bebelusilor sunt imature, iar corpul lor nu-si poate regla inca foarte bine temperatura, motiv pentru care eliminarea transpiratiei se face mai dificil, iar pielea micutilor este predispusa la o multime de probleme – iritatii, dermatite, uscaciune excesiva etc.

Multe dintre problemele de piele sunt agravate de o ingrijire neadecvata, pe fondul unor schimbari de temperatura, odata cu venirea unui nou sezon. In plus, anumite modificari in alimentatie si ingerarea de alimente cu potential alergenic pot inrautati problemele de piele. Ce poti face:

  • Folosirea produselor specifice gupei de varsta nu este un moft, ci o necesitate. Tine cont de faptul ca pielea bebelusului are o structura diferita de pielea unui adult si ca atare, si masurile de ingrijire trebuie sa fie specifice. Produsele pe care le folosesti pentru bebe trebuie sa fie hipoalergenice si sa NU contina parabeni, alcool sau conservanti, care ataca pielea si intra rapid in circuitul sanguin, putand determina intoxicatii grave si inducand chiar coma.
  • Ai grija in special de zona din jurul gurii si a nasului, mai sensibila din cauza mucozitatilor sau excesului de saliva, in special in perioada eruptiei dentare. Aplica pe aceste portiuni produse de hidratare si emoliere, care sa ajute si la refacerea barierei lipidice. In cazul in care cel mic este racit, ai grija sa indepartezi mucozitatile si sa aplici ulterior un strat protector de crema.
  • Evita baile lungi si prea calde – bebelusii se deshidrateaza rapid, iar pe fondul uscaciunii apar crapaturi in care se acumuleaza bacterii, iar pielea se poate suprainfecta sau se declanseaza dermatite atopice.
  • Cand ii faci baie celui mic, usuca pielea prin tamponare usoare, nu prin frecare.
  • Alege ca piese vestimentare hainute din materiale naturale, care sa permita pielii sa respire si sa nu provoce dermatite de contact sau reactii alergice. Atunci cand speli hainele copilului, clateste rufele de doua ori, pentru a indeparta orice urma de detergenti. Atentie! – hainele bebelusului ar trebui spalate separat de cele ale adultilor, pentru ca multe dintre bacteriile si ciupercile care provoaca probleme de piele la adulti sunt usor transmisibile si nu mor la temperaturi mai mici de 50 de grade.
  • Ai grija sa mentii intotdeauna unghiile bebelusului taiate scurt – astfel, chiar daca se scarpina, cel mic nu lezeaza foarte tare suprafata pielii si in plus, se evita riscul de acumulare de bacterii sub unghii, bacterii care pot declansa anumite infectii ce pot afecta pielea sau chiar sistemul digestiv.

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme