- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
COPIIIngrijire copiiCum sa alegi o baby-sitter?

Cum sa alegi o baby-sitter?

bebelus (www.city-data.com)Uneori, dupa nasterea bebelusului sunteti pusa in situatia sa alegeti intre pastrarea jobului si ingrijirea copilului. Cu toate ca multora le este greu sa se desparta de bebelus imediat dupa ce tocmai l-au adus pe lume, situatia sociala in care traim le poate impune si un astfel de sacrificiu. Tocmai de aceea, multe mamici prefera sa continue activitatea de la serviciu la nici doua-trei luni de la nastere.

Asa ca, nu le ramane sa apeleze decat la bunici sau la baby sitter. Despartirea de cel mic pana si pentru cateva ore reprezinta o adevarata drama atat pentru cel mic, cat si pentru proaspata mamica. Bebelusul va trebui sa se adapteze cu persoanele noi care-i ofera ingrijire, iar mama va trebui sa se concentreze pe noile sarcini de la serviciu.

Iar daca nu ai langa tine parinti sau rude care sa iti poata asigura suportul de care ai nevoie in ingrijirea bebelusului nu iti ramane decat sa apelezi la persoane straine, numite baby sitter care sa se ocupe de ingrijirea bebelusului in timpul orelor in care tu lipsesti in schimbul unor sume de bani lunare.

Cu toate acestea, atunci cand doriti sa apelati la o baby sitter incercati sa va indreptati atentia catre o baby sitter sau catre o persoana care v-a fost recomandata de prieteni sau cunostinte apropiate. Niciodata nu va lasati copilul pe mana  unui straini despre care nu aveti niciun fel de referinte.

La alegerea sa nu trebuie sa tineti cont de trasaturi sau de varsta, intotdeauna incercati sa o testati cu privire la experienta pe care o are cu cei mici. O persoana fara experienta nu va face fata nevoilor bebelusului vostru. Cu toate acestea, o persoana rabdatoare, calma, buna si care adora bebelusii va putea face fata instinctual noilor cerinte.

Asa ca, dupa ce ati ales-o nu va ramane decat sa ii faceti un mic instructaj:

  • Dati-i cateva referiri despre bebelusului dumneavoastra;
  • Asigurati-i necesarul de care are nevoie pentru ingrijiore: biberoane, scutece, lapte, apa, crema, pijamale, schimburi, etc.
  • Intotdeauna rugati-o sa soseasca mai inainte de plecarea dumneavoastra cu circa 15 minute pentru a-i destainui cele petrecute cu cel mic pana in momentul plecarii (daca are febra, diaree sau vreo stare de rau);
  • Incercati sa o obisnuiti cu bebelusul;
  • Aratati-i locuinta astfel incat sa se poata descurca cu lejeritate in lipsa dumneavoastra;
  • Daca ii dati un anumit medicament bebelusului, indicati-i in scris ora si medicamentul ce va trebui dat;
  • Dati-i cateva referiri in legatura cu numerele de telefon si adresa unde puteti fi gasita, dar si cu adresa medicului pediatru care o are in supraveghere;
  • Daca veti intarzia, nu ezitati sa o sunati.
Articolul precedentMami, am facut pipi in pat….
Articolul următorPovestea unor copii

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme