- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
BEBELUSIPlansulCum rezisti plansului celui mic?

Cum rezisti plansului celui mic?

Cred ca nu exista ceva mai chinuitor pentru un parinte decat sa-si auda micutul plangand, si cat acesta este nou-nascut… il va auzi destul de mult! De aceea este bine sa stii cum vei gestiona aceasta situatie fara sa-ti pierzi mintile.

Il iei in brate de fiecare data cand plange – Bineinteles ca va veni natural sa incerci sa il linistesti pe cel mic de fiecare data cand va plange, astfel incat sa stie ca ii esti aproape. In mod ideal trebuie sa-i acorzi un ragaz de cateva minute pentru a vedea daca se linisteste. In orice caz, pe masura ce cresc, bebelusii vor observa ca pot folosi arma plansului in avantajul lor. Un bebelus cu varsta de noua luni isi va aminti ca s-a linistit intr-o noapte, cand mama l-a lasat sa se joace pana cand a adormit.

Ce poti face: Cand plange incearca sa scoti totul din calcul, dupa cum urmeaza: ii este foame, sete, are nevoie sa-i schimbi scutecul, este bolnavior? Daca plange doar pentru ca nu ai stat langa el, incearca urmatoarele strategii. Atunci cand parasesti camera, asteapta cel putin cinci minute. Daca inca mai plange, intoarce-te si asigura-l ca este totul in ordine, apoi pleaca din nou. Verifica-l la fiecare cinci minute, pana cand adoarme. In seara urmatoare mareste intervalul si tot asa. Dupa trei nopti, bebelusul ar trebui sa aiba capacitatea de-a adormi singur. Plansul face parte din strategia de auto-linistire a fiecarui bebelus si nu inseamna ca il neglijezi, dupa cum sustin specialistii.

 

Hranirile din timpul noptii – Bebelusul se poate obisnui cu servirea mesei la miez de noapte, chiar daca nu mai are nevoie de aportul respectiv de vitamine si nutrienti. Se obisnuieste si cu trezirea si cu nevoia de a fi alaptat pentru a putea adormi la loc. Probabil ca ai observat deja ca este imposibil sa parasesti patul, dar odata ce implineste varsta de sase luni si dezvoltarea sa este armonioasa, el nu va mai avea nevoie de mesele din timpul noptii, desi le va dori in continuare si probabil va insista in mod galagios.

Nu numai ca gustarile nocturne ii intrerup celui mic somnul, dar ii poate afecta si mesele de peste zi. Devine un cerc vicios in care bebelusul acumuleaza prea multe calorii in timpul noptii incat nu va mai manca in timpul zilei, iar apoi, noaptea urmatoare ii va fi din nou foame si tot asa.

Ce poti face: Daca il alaptezi, roaga-l pe tati sa il culce pe cel mic seara, iar daca cel mic are cel putin doi ani si deja mananca alimente solide de mult si intelege ce-i spui, propune-i sa manance seara mai mult, astfel incat sa nu se mai trezeasca in timpul noptii si sa ceara de mancare.

Articolul precedentBebe rasfatat
Articolul următorDe ce plang copiii de la colici?

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme