- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
BEBELUSIAlaptareCum poti alapta cat mai mult timp evitand durerea si disconfortul

Cum poti alapta cat mai mult timp evitand durerea si disconfortul

Alaptare este cel mai pretios dar pe care il poti face copilului tau. Desi specilistii recomanda alaptarea exclusiva la san pana la varsta de 6 luni, putine mame reusesc acest lucru din diverse motive.

Multe femei se confrunta cu problema grava si dureroasa a mameloanelor iritate, uscate si crapate, iar acestea pot forta femeile sa renunte la alaptare. Durerea si disconfortul provocat de mameloanele iritate este o problema majora pe care mamica trebuie sa o confrunte pentru a continua alaptarea copilului ei. Unul dintre principalele motive ale iritarii mameloanelor este atasarea incorecta la san a copilului.

Sfaturi pentru atasarea corecta la san

Atasarea corecta a copilului la san ajuta mult in alaptare, dar si in prevenirea iritarii mameloanelor. Cu ajutorul unor sfaturi corecte in ceea ce priveste alaptarea si tu te poti bucura, alaturi de copilul tau, de momentele unice de apropiere din timpul alaptarii.

Buzele – Buzele copilului trebuie sa fie orientate spre exterior.

Areola –  Copilul cuprinde atat mamelonul, dar si o parte din areola (in jur de 1 cm).

Stimulare – Buzele copilului pot fi stimulate cu ajutorul mamelonului, ceea ce il poate convinge sa deschida gurita mai mult pentru a se atasa la san.

Sustinere – Sustineti sanul cu degetul mare pe o parte si cu celelalte degete pe cealalta parte a sanului, astfel ca bebe va putea prinde mult mai usor sanul.

Gurita – Cand gurita copilului e larg deschisa, acela e momentul potrivit pentru a atasa copilul la san.

Fara durere – Daca simtiti durere sau disconfort la nivelul mamelonului, poti desprinde usor gurita celui mic si mai poti incerca o data.

Lanolina si vindecarea mameloanelor iritate

Conform unui studiu realizat in doua spitale „Prieten al copilului” din Berlin Germania, realizat pe un total de 84 proaspete mamici care alaptau si care prezentau dureri ale mamelonului, folosirea Lanolinei HPA Lansinoh a avut rezultate excelente in vindecarea iritatiilor mameloanelor cand a fost comparata cu  folosirea laptelui matern colectat. Mai mult, numarul mamelor care au oprit alaptarea din cauza durerilor a fost mai mare in cazul tratarii cu lapte matern in comparatie cu folosirea Lanolinei HPA Lansinoh.

lansiloh2Dintre mamicile care au fost tratate cu Lanolina HPA Lansinoh doar 4 mame au dezvoltat congestii ale sanilor si nici una nu a dezvoltat mastita, in timp ce din grupul mamelor tratate cu lapte matern, opt au suferit din cauza angorjarii sanilor, iar trei dintre ele au dezvoltat mastita.

Folosirea propriului lapte pentru vindecare mamelonului continua sa fie o metoda recomandata de tratament, chiar daca o astfel de metoda nu a fost studiata pentru a-i descoperi eficienta reala.

Lanolina HPA Lansinoh este hipoalergenica, 100 % naturala, se poate folosi in conditii de siguranta si cu incredere de persoane alergice la alte marci si clase de lanolina. Lansinoh ® HPA ® Lanolina este singura clasa de lanolina, si singura crema pentru mameloane care a primit aprobarea British Allergy Foundation.

Lansiloh crema cu lanolina pura nu contine parabeni, conservanti, produse chimice, antioxidanti, sau aditivi. Mult mai important este faptul ca nu are gust, nici culoare sau miros. Datorita acestei calitati, lanolina nu trebuie indepartata de pe mamelon atunci cand alaptezi. Ea e sigura pentru cel mic.

…afla mai multe pe 9LuniShop.ro sau in Showroom-ul 9Luni din Bdul Marasti, Nr. 31, Sector 1, Bucuresti

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme