Masurarea temperaturii bazale reprezinta un truc eficient pentru depistarea perioadei fertile.
Cu toate acestea, mai inainte de perioada fertile temperatura bazala incepe sa scada, pentru ca imediat dupa ovulatie aceasta sa creasca cu circa 0,3 -0,4 grade Celsius.
Atunci cand incerci sa depistezi perioada fertila folosind metodele traditionale este indicat sa ai la dispozitie o anumita perioada de timp. Masurarea temperaturii bazale se va face in fiecare zi, de regula cam in acelasi moment al zilei. Este de remarcat ca pentru a tine o evidenta cat mai stricta a temperaturii bazale va trebui sa va notati intr-un carnetel datele pe care le receptati in fiecare zi.
Masurarea temperaturii bazale se va face folosind un termometru destul de bun si exigent in ceea ce priveste datele furnizate. Cu alte cuvinte, achizitionati din farmacii un termometru destul de performant pentru a fi sigure de rezultatele obtinute.
In cazul in care pe parcursul masuratorilor aveti febra sau sunteti racita este posibil ca temperatura sa fie mai crescuta. De aceea, este indicat sa aveti in vedere fiecare etapa si fiecare stare de rau pe care o resimte organismul si tratarea acesteia. Masurarea temperaturii bazale se va face doar atunci cand sunteti perfect sanatoasa.