- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
BEBELUSIAlimentatie in alaptareCum alimentam copiii dupa varsta de 1 an

Cum alimentam copiii dupa varsta de 1 an

Alimentatia in primii ani de viata este un capitol extrem de important in devenirea viitorului adult. Dupa cum bine stim deja, recomandarea generala este de a alapta exclusiv in primele 6 luni si de a  prelungi acest mod de alimentatie cat mai multa vreme cu putinta chiar si dupa inceperea diversificarii.  Si daca pana la varsta de 1 an copiii se acomodeaza si experimenteaza noi gusturi si texturi, dupa aceasta varsta micutii pot incepe sa consume aceleasi alimente ca si parintii lor, avand insa foarte mare grija la anumite aspecte.

Primul dintre ele este condimentarea mancarii. Fie ca vorbim despre feluri principale, fie ca este vorba despre deserturi, copiii isi iau sarurile si zaharurile necesare din alimente, nefiind astfel necesara adaugarea de sare sau zahar suplimentare in hrana. Alege sa ii dai mancaruri cat mai necondimentate si mai apropiate de gustul natural. Daca chiar consideri sa indulcesti anumite deserturi, opteaza pentru miere si nu pentru zahar, acesta din urma fiind mult prea prelucrat si nociv pentru copii de varste fragede.

Atunci cand ii servesti mese ce contin carne, opteaza in continuare pentru carnuri slabe precum pestele, puiul sau curcanul si evita carnea de porc, ce este mult prea grasa, au cea de vita, care este greu de digerat. Desi i-au aparut primii dintisori, iar reflexul de masticatie s-a instalat, este bine totusi sa continui sa ii tai cat mai marunt carnita pentru a fi sigura ca nu inghite bucati mari cu care ar risca sa se inece, dar care i-ar ingreuna si mai mult procesul digestiv.

Chiar si dupa varsta de 1 an, laptele este unul dintre alimentele principale ale dietei copiilor. Daca insa alaptarea nu mai este posibila din diverse motive, inlocuiti laptele matern cu formule de lapte speciale pentru aceasta etapa de crestere si nu cu lapte de provenienta animala. Este des intalnita in randul mamicilor substituirea laptelui de mama cu lapte de vaca, insa acesta nu doar ca are mai putin calciu decat necesarul copilului, insa este si mult prea gras pentru  nevoile nutritionale ale micutului de 1 anisor. Astfel, nu doar ca privam copilul de elementele nutritive necesare, dar ii fortam organismul si crestem predispozitia spre ingrasare.

Formulele de lapte sunt astfel dezvoltate incat sa acopere nevoile nutritive ale copiilor mici si sa le sprijine dezvoltarea armonioasa si sanatoasa chiar si dupa incetarea alaptarii de catre mama. Imbogatite cu iod, omega 3 si fier, formulele Humana Junior Milch si Humana Junior Drink respecta normele internationale impuse alimentelor pentru copii si sustin o alimentatie echilibrata a micilor exploratori.

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme