- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
SARCINADespre sarcinaCum alegi o doula

Cum alegi o doula

Doula poate reprezenta pentru tine o optiune in timpul travaliului si al nasterii propriu-zise. Rolul ei este sa te ajute in procesul nasterii si sa-ti ofere tie si partenerului tau suportul fizic si emotional necesar. Afla mai multe despre doula, cat te-ar costa serviciile ei, ce face si daca angajarea acesteia reprezinta o varianta buna pentru tine.

O proaspata mamica ne-a povestit ca imediat ce a depasit primele 12 saptamani de sarcina cu primul copil, impreuna cu sotul au cautat o doula. Si-au propus ca la nastere sa beneficieze de ajutorul unei moase, insa aveau nevoie de inca o persoana care sa sutina moralul „echipei”. Cineva care sa cunoasca durata aproximativa a travaliului, care sa fie alaturi si care sa ofere solutii care vin din experienta pe care o au.

Asadar au setat interviuri pentru doula, pana cand au angajat persoana potrivita din punctul lor de vedere. Indiferent daca nasti asistata de moasa sau de medicul obstetrician, iata cum poti angaja doula potrivita pentru tine.

Gandeste-te la sustinere

Atunci cand te gandesti cine sa te asiste la nastere, lista nu ar trebui sa includa mai multe persoane in afara de sotul tau, mama sau eventual o buna prietena. Poate te gandesti sa angajezi pe cineva care are experienta si care iti poate oferi alt tip de suport. Femeile au empatizat intotdeauna cu alte femei care nasc, iar femeile insarcinate tanjesc dupa un asemenea atasament, dupa o asemenea sustinere.

Spre deosebire de medici, asistente sau moase, doula va insista sa te cunoasca, sa te ajute sa iti construiesti un plan de nastere si sa iti fie alaturi din momentul in care intri in travaliu si pana cand nasti. Iti va oferi metode naturale de ameliorare a durerilor si iti va recomanda pozitii care te vor ajuta in travaliu.

Se va stradui sa te mentina intr-o stare de calm si confort si te va sustine moral. Daca partenerul tau simte nevoia unei pauze, ea va fi pregatita sa te asiste, astfel incat sa nu fii singura. De asemenea va tine legatura cu familia ta pe masura ce travaliul progreseaza, te va ajuta sa iei deciziile bune, va face primele poze si te va sustine in ceea ce va fi prima ta alaptare.

Studiile demonstreaza ca femeile care au o doula la nastere, reduc riscul unei cezariene cu 26%, cu 41% extractiile prin vacuum sau forceps si cu 28% nevoia de analgezice. Chiar inainte de-a pasi in sala de travaliu, doula ta te va sustine si pe perioada sarcinii. Iti va oferi informatii despre nutritia prenatala, iti va oferi articole utile sau iti va recomanda carti in domeniu.

Multe doula includ si o vizita postnatala in serviciile pe care le ofera. In astfel de cazuri, ea te va ajuta in procesarea sentimentelor pe care le traiesti dupa nastere, iti va raspunde intrebarilor si te va ajuta cu sfaturi pentru alaptare. De asemenea veti discuta si despre depresia postpartum.

Articolul precedentGreturile matinale
Articolul următorExperiente la nastere

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme