- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
COPIICum alegi cea mai buna gradinita?

Cum alegi cea mai buna gradinita?

Daca prichindelul tau urmeaza sa mearga la gradinita, trebuie sa stii ca nu exista o gradinita perfecta. Intotdeauna vei gasi motive de nemultumire, insa vei descoperi si o multime de avantaje pe care le ofera acest prim centru de socializare si invatamant in care copilul isi poate contura personalitatea.

Scopul tau este acela de a gasi gradinita ce se apropie cel mai mult de perfectiune. Daca nu stii ce trebuie sa urmaresti, iti oferim cateva indicii:

1. Tine cont de locatie, program si cost. Este important sa ai o gradinita aflata in apropierea casei, in asa fel incat in momentele in care intarzii, copilul sa poata fi adus acasa cu educatoarea. O lista actualiata cu gradinitele din zona in care locuiesti o poti gasi pe site-ul KID.ro. De asemenea, trebuie sa tii cont de program (exista gradinite cu program normal sau prelungit) si de cost. Gradinitele de stat nu au un cost direct, insa pot sa implice o serie de costuri de-a lungul anului.

2. Modul in care este amenajata gradinita. Conteaza ambienta din gradinita, deoarece poate influenta foarte mult modul in care cel mic creste. Asigura-te ca mergi la o gradinita cu mobilier de buna calitate, cu suficient spatiu si cu cat mai multe culori.

3. Modul in care se face educatia. Procesul educational trebuie sa se bazeze pe tehnica jocului si sa fie cat mai prietenos cu cei mici. Acesta trebuie sa iti fie prezentat in detaliu, in asa fel incat sa poti alege ceea ce crezi ca este mai potrivit pentru copilul tau. Nu toate gradinitele au acelasi sistem educational. Unele se bazeaza pe sistemul Montessori, care pune accent pe dezvoltarea laturii independente a celui mic, in timp ce altele se bazeaza pe sistemul Waldorf, care transforma in sala de clasa mediul unei locuinte.

4. Educatorii. Fara doar si poate, educatorul este foarte important. Este bine, asadar, sa porti o discutie cu aceasta persoana si sa descoperi daca are aceeasi viziune asupra dezvoltarii copilului precum ai tu. Incearca sa participi la o ora de curs pentru a descoperi cum comunica educatorul cu cel mic si asigura-te ca este o persoana care emana fericire si buna dispozitie.

Chiar si in cazul unui educator bun insa, trebuie sa te asiguri ca numarul de copii pe care il administreaza nu este mai mare de 9. Daca depaseste 9 copii, riscul de a nu i se oferi copilului tau suficienta atentie este unul destul de mare. La o clasa de 25-30 de copii este bine sa fie 3 educatoare.

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme