2 kg faina, 350 g zahar, 250 g ulei, 100 g drojdie, 8 galbenusuri, 2 plicuri de zahar vanilat, coaja de la o lamaie, un praf de sare, 500 ml lapte dulce, 500 ml lapte batut, 1 lingura unt, 1 esenta de rom.
Pentru umplutura sunt necesare: 8 albusuri, nuca macinata, zahar, cacao, esenta de rom.
Faina se va opari cu laptele dulce fiert, apoi se lasa sa se mai raceasca. Se va adauga un galbenus de ou, drojdia dizolvata in lapte caldut si lasata sa creasca si putin zahar. Se lasa la crescut cateva minute.
Peste aceasta se adauga faina, sarea, galbenusurile, laptele ramas, zaharul, laptele batut, uleiul, untul, coaja de lamaie, esenta de rom si zaharul vanilat. Se framanta bine si se lasa la dospit.
Dupa ce a crescut se intind foile umplute cu umplutura de mai sus. Atentie! La umplutura albusurile se vor bate spuma ce se va amesteca apoi cu celelalte componente.
Se ruleaza, se pun in tavi, lasandu-se cateva minute sa creasca, se vor unge cu galbenus de ou si se dau apoi la cuptor la foc moderat.
Pofta buna!