- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
NOU NASCUTIBont ombilicalCordonul ombilical – o necunoscuta

Cordonul ombilical – o necunoscuta

Asa cum mai toti stim deja, fatul se hraneste in interiorul mamei prin intermediul placentei ce se gaseste in interiorul uterului mamei. Cu ajutorul acesteia, cel mic primeste hrana si oxigenul necesar supravietuirii lui in acest mediu.

Bebelusul din mediul intrauterin este legat de placenta prin intermediul cordonului ombilical, cordon la care se renunta la nastere prin taierea acestuia chiar foarte aproape de abdomenul copilului. Chiar daca se doreste sa se taie cat mai aproape de abdomenul bebelusului, totusi mai ramane un mic rest din acesta ce se va usca intr-un termen de 10-20 de zile.

Ceea ce ai de facut dupa nastere cu privire la protejarea acestei zone a copilului este sa il tii mereu uscat si curat in acest loc. Este bine a se evita baitele in aceasta regiune pentru a permite uscarea cat mai rapida a cordonului.

Totodata, este recomandat a nu se folosi scutece care sa acopere aceasta zona inca nevindecata complet, in asa fel incat sa nu ia contact cu urina sau cu un mediu umed. Se vor evita bluzitele tip body, stranse pe corp, pentru a permite aerului sa intre in acest loc, necesar uscarii acestuia. De aceea, cand este vara este bine ca micutul sa fie lasat desfasat, in hainute cat mai lejere pentru o mai buna aerisire.

Dupa ce acest rest de cordon ombilical cade, este posibil ca locul sa ramana perfect curat, dar mai este posibila totodata, aparitia unei mici rani in acea regiune, ce va trece foarte rapid. Asadar, nu trebuie sa va speriati daca, dupa uscare, vedeti urme de sange pe scutecul copilului.

Nu incercati sa il rupeti chiar daca vi se pare foarte fragil deoarece ii puteti face rau bebelusului. Va cadea de la sine. De asemenea, metoda prin care se utilizeaza betisoare sau spirt medicinal pentru curatarea cordonului nu este de cele mai multe ori recomandata de medici putan cauza leziuni mai mici sau mai mari regiunii.

Aparitia unor granuloame ombilicale necesita de cele mai multe ori tratament medicamentos, nedureros pentru copil si multa atentie cu acesta.

Daca ombilicul copilului devine rosu, umflat, acesta face febra sau in acea regiune apar zone purulente este recomandat a va consulta medicul pediatru pentru recomandarea unui tratament medicamentos si pentru supravegherea nou nascutului.

Oricum, uscarea ombilicului nu reprezinta o etapa de care trebuie sa va speriati, aceasta fiind un mic pas in ingrijirea celui mic.

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme