- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
SCOLARICopilul la scoalaCopilul anxios la scoala - cum sa-l faci sa-si depaseasca temerile?

Copilul anxios la scoala – cum sa-l faci sa-si depaseasca temerile?

scoala-2

Picture 1 of 2

Nu putine sunt cazurile in care scoala starneste sentimente de teama in randul elevilor. In cazul in care copilul este anxios la scoala parintii au responsabilitatea de a-i ajuta sa isi depaseasca temerile.

Scoala nu este o institutie de care trebuie sa te temi, cu toate ca instaureaza o serie intreaga de reguli de care orice copil va trebui sa tina cont pentru a primi educatia cuvenita.

Copilul anxios la scoala reactioneaza diferit fata de toti ceilalti copii, mai ales in fata schimbarilor aduse in responsabilitatile lor zilnice. Se vor integra destul de greu in colectivitate, vor refuza sa comunice cu ceilalti copii de varsta lor, nu vor intelege sensul temelor zilnice,  rolul orarului zilnic, s.a.m.d.

Ori de cate ori parintii observa o astfel de atitudine in comportamentul micului scolar vor trebui sa incerce sa poarte o discutie cu acestia in asa fel incat sa stabileasca cauza care a determinat starea de anxietate. De obicei, rolul unor astfel de discutii sunt benefice pentru orice copil, mai ales pentru cei aflati la inceput de drum, in clasele incepatoare. In acest mod ei vor fi lamuriti de catre parinti cu privire la rolul scolii, al cadrelor didactice, vor cunoaste de ce anume vor trebui sa isi faca temele si mai ales cum anume sa se comporte cu colegii de clasa.

In cazul in care parintii vor trata cu indiferenta starea copilului lor atunci mai mult ca sigur copilul anxios isi va adanci starea de temere, scoala devenind in acest mod un adevarat obstacol in calea dezvoltarii sale cognitive.

Incurajarile venite din partea parintilor, dar si laudele lor zilnice atunci cand vine vorba de progrese sunt modalitati de depasire a barierelor instaurate de primele zile de scoala.

Mergeti cu el la scoala in prima saptamana de cursuri, tineti in permanenta legatura cu cadrul didactic indrumator pentru a cunoaste care este atitudinea copilului si, mai ales, daca au intervenit unele schimbari in atitudinea sa zilnica.

In cazul in care observati ca micutul nu poate sa isi depaseasca temerile adresati-va psihologului scolii care va va acorda cele mai pretioase indrumari.

 

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme