- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
SCOLARICopilul la scoalaCopilul alintat - ce sa faca un parinte?

Copilul alintat – ce sa faca un parinte?

copil-2

Picture 1 of 2

Nu putine sunt situatiile in care parintii se vad pusi in fata unei situatii din care sa nu intrezareasca prea rapid nicio solutie atunci cand copilul este alintat si nu poate fi supus regulilor scolare.

Copilul alintat in primii ani ai vietii va da dovada uneori de un comportament greu de controlat, neputand fi supus prea usor regulilor impuse de cadrele didactice atunci cand merge la scoala. Tocmai de aceea, multi parinti se vad speriati si nu stiu cum anume sa se comporte pentru ca atitudinea micutului sa poata fi schimbata.

Multi plang, sunt suparati ca trebuie sa mearga la scoala, nu doresc sub nicio forma sa isi faca lectiile, considerand ca totul li se cuvine si vor putea sa isi oranduiasca viata dupa propriul lor plac. Copilul alintat va reusi destul de greu sa faca parte dintr-o colectivitate, integrandu-se destul de greu in mediul scolar si se va razvrati ori de cate ori va intampina o anumita problema. Cunoaste intotdeauna ca isi are parintii de partea sa care ii vor oferi neconditionat toata dragostea, atentia si ingrijirea lor.

Cu toate ca dovezile de iubire nu trebuiesc excluse din relatia cu propriul copil, parintii vor trebui sa cunoasca totusi cum anume sa le remodeleze comportamentul propriilor copii, atunci cand sub nicio forma profesorii nu vor putea sa le intre in gratii.

Vor trebui impuse niste reguli de familie in asa fel incat copilul sa devina din ce in ce mai ascultator. Plecand de la zicala ca „orice invat are si dezvat”, psihologii indeamna parintii sa stabileasca anumite reguli stricte mai ales atunci cand vine vorba de scoala. Plecand de la o comunicare deschisa cu propriul copil si pana la stabilirea unor masuri punitive usoare, parintii vor putea indrepta comportamentul copilului alintat.

Cadourile oferite cu regularitate trebuiesc inlocuite si transformate in modalitati de recompensare a meritelor scolarului. Asadar, nu ii oferiti ceea ce isi doreste fara ca acesta sa nu va demonstreze performantele scolare.

Laudele nu sunt intotdeauna permise, ci numai atunci cand copilul da dovada de schimbare a comportamentului, mai ales in relatia cu scoala. Cu toate acestea, nu incercati sa va schimbati definitiv atitudinea in relatia cu propriul copil, ci incercati sa ii oferiti acestuia un anumit exemplu in asa fel incat sa devina din ce in ce mai ascultator si sa cunoasca semnificatia si rolul insemnat al scolii.

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme