- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
UncategorizedContraceptia naturala

Contraceptia naturala

contraceptieContraceptia naturala este una dintre cele mai uzitate metode folosite de catre femei, prevenind astfel sarcinile nedorite. Folosindu-se de metodele naturale femeia va reusi sa depisteze din timp perioada fertila a organismului.

Contraceptia naturala are la baza abstinenta sexuala in timpul perioadei fertile, atunci cand ovulul ar putea fi fecundat de catre spermatozoid.

Metoda temperaturii bazale reprezinta una dintre metodele de contraceptie cele mai uzuale. Aceasta presupune masurarea cu regularitate a temperaturii corpului. In cazul in care femeia va depista o crestere a acesteia, fara a exista un motiv anume care sa o creasca, atunci este semn clar ca femeia se regaseste in timpul perioadei fertile si va trebui sa evite sa intretina raporturi sexuale neprotejate cu partenerul.

Metoda calendarului face parte din contraceptia naturala. Aceasta este practicata de tot mai multe femei, fiind o modalitate de urmarire a duratei ciclului menstrual. De obicei, perioada fertila a unei femei apare incepand cu ziua a 14-a , in cazul in care durata ciclului menstrual este de 28 de zile. In cazul in care are o durata de 29 de zile, ovulatia va intarzia cu inca o zi si tot asa.

Urmarirea modificarilor secretiilor mucusului cervical reprezinta o alta metoda de depistare a perioadei fertile. In timpul ovulatiei, femeia se va confrunta cu abundenta secretiilor, avand un aspect alunecos si foarte elastic.

Utilizarea contraceptiei naturale prezinta multe avantaje. Pe langa faptul ca acestea nu determina nicio interventie externa asupra organismului, ele pot fi utilizate de aproape orice persoana, implicand in acelasi timp o buna cunoastere a functionarii organismului. Cu toate acestea, nu putem afirma faptul ca aceste metode prezinta si unele dezavantaje, precizia lor nefiind suficient de mare, fapt care poate determina atunci cand nici nu te astepti aparitia unei sarcini. In plus, acest tip de contraceptie nu protejeaza impotriva infectiilor cu transmitere sexuala ce pot cauza afectiuni foarte grave, uneori irecuperabile.

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme