- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
BEBELUSISanatateConstipatia la bebelusi este diagnosticata in exces

Constipatia la bebelusi este diagnosticata in exces

Foarte multe mamici se plang de faptul ca bebelusii lor sunt constipati in primele luni de viata. Adevarul este ca de cele mai multe ori constipatia este diagnosticata in exces de catre parinti.

In primele luni de viata sistemul digestiv al bebelusilor nu este complet format, motiv pentru care scaunele lui pot fi numeroase si moi sau dimpotriva poate sa aiba scaun la cateva zile. Copiii sunt foarte diferiti in ceea ce priveste scaunul.

Atentie, dragi parinti! Pentru un sugar nu este ceva anormal sa aiba scaun o data la 3-4 zile. Constipatia nu se refera la frecventa scaunelor, ci la consistenta lor. Numai daca scaunele au consistenta tare si sunt dureroase, se poate vorbi de constipatie. S-a dovedit ca bebelusii alaptati sufera rareori de constipatie. Dupa una sau doua luni, copiii alaptati pot avea scaun foarte rar.

Atunci cand incepi sa-ti hranesti copilul cu alimente solide, de multe ori scaunele se vor schimba. Faina de orez si bananele tind sa aiba un usor efect de constipare, astfel incat ar trebui sa le administrezi cu solide care constipa mai putin.

Trebuie sa apelezi la medic daca:
–  bebelusul pare ca are dureri la eliminarea scaunului, dureri care scad dupa aceea in intensitate;
–   scaunele contin sange;
–  scaunele sunt ca niste cocoloase, dure si uscate;
–  constipatia apare frecvent;
–  starea nu i se imbunatateste cu tratamentul administrat acasa

Cum sa tratezi constipatia acasa:
– incearca sa-i dai copilului cantitati mici (1 sau 2 lingurite) de suc de prune. Utilizeaza o parte de apa la o parte de suc de prune. Doar incercand  vei stabili pana la urma cantitatea ideala pentru copilul tau;
– sa ai in vedere sa cresti cantitatea de solide fibroase, cum ar fi mazarea, fasolea, broccoli, caisele, prunele si stafidele, din alimentatie;
– mareste cantitatea de apa pe care o bea copilul;
– vorbeste cu medicul tau la telefon inainte de a-i administra la domiciliu remedii cu laxative, clisme sau supozitoare. Nu incerca sa stimulezi eliminarea fecalelor cu un termometru aplicat rectal decat daca medicul pediatru ti-a indicat sa faci acest lucru.

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme