- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
NOU NASCUTISanatatea nou nascutuluiColicile nou-nascutului - cauze, forme de manifestare, metode de calmare

Colicile nou-nascutului – cauze, forme de manifestare, metode de calmare

nou-nascutCauza colicilor nou-nascutului nu este inca bine cunoscuta, desi specialistii au incercat sa o depisteze pentru a putea stabili un tratament care sa ii calmeze simptomele.

Colicile abdominale apar cu preponderenta in primele saptamani de viata si dureaza pana la cateva luni, atat in cazul bebelusilor nascuti la termen, cat si in cazul celor prematuri, unde riscurile sunt mai crescute.

In toata perioada colicilor, nou-nascutul se manifesta printr-un plans destul de intes, fiind destul de agitati, de parca nimeni si nimic nu le-ar mai intra in gratie. Nu putine au fost situatiile in care din cauza plansului nou-nascutul sa isi schimbe infatisarea, devenind usor cianotic. De regula, in timpul colicilor perioadele de plans sunt destul de lungi si dese, putand dura pana la 20-30 de minute, repetandu-se de mai multe ori pe parcursul unei zile.

Unii specialisti considera ca aceasta afectiune cu care se confrunta nou-nascutul in primele luni de viata se poate datora unor dureri abdominale cauzate de balonare, o flora intestinala incomplet dezvoltata, alimentatiei deficitare a mamei, aerului inghitit in timpul suptului. Tocmai de aceea, se recomanda ca mama sa evite sa consume alimente care produc balonare precum fasole, varza, mazare ori pe cele care produc iritabilitatea intestinala, precum condimentele, ciocolata, ceapa, ridichi, usturoi.

Iata cateva metode prin care nou-nascutul se poate calma:

  • ceaiurile de chimen si coada soricelului pot ameliora simptomele colicilor abdominale;
  • masajul pe burtica reprezinta o alta modalitate de calmare a durerilor abdominale a micutului;
  • leganatul si tinutul in brate – in acest mod, nou-nascutul se va simti in siguranta alaturi de mama sa, durerile cu care se confrunta in aceasta perioada putand fi depasite mult mai usor;
  • plimbarile in aer liber sunt considerate de catre specialisti un remediu eficient atunci cand nou-nascutul are colici.

Tratamentul medicamentos se recomanda doar de catre medicul specialist pediatru. Ori de cate ori banuiti ca nou-nascutul se confrunta cu o astfel  de problema este indicat sa va adresati medicului pentru prescrierea unui tratament de specialitate.

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme