Fiecare dintre noi ne dorim sa ii oferim copilului cele mai gustoase retete. Ciorba a la grec cu dovlecel poate fi adaugata in meniul saptamanal al bebelusului de sapte luni.
Ingrediente:
- un dovlecel;
- morcov
- o ceapa mica
- ardei kapia
- telina
- jumatate radacina patrunjel
- un varf de lingurita de unt
- un galbenus
- iaurt
- marar
- un varf de sare
Preparare:
Morcovul, telina si patrunjelul se dau pe razatoare in asa fel incat sa poata fi usor digerate de catre copil. Ardeiul gras se taie cubulete mici. Radacinoasele impreuna cu ardeiul si untul se pun la fiert mic intr-o oala mica cu apa. Atunci cand sunt aproape fierte se adauga dovlecelul taiat cubulete marunte.
Galbenusul se bate separat, peste el adaugandu-se treptat cate putina zeama de la ciorba in asa fel incat compozitia sa se omogenizeze. Se adauga iaurtul. Ciorba se ia de pe foc si se adauga galbenusul impreuna cu iaurtul, amestecand in continuu.
Dupa ce ciorba a la grec cu dovlecel este gata se adauga mararul.
Pofta mare!
Foto: http://www.bucataras.ro / http://www.gorjeanul.ro