- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
LIFESTYLEReteteCinci prajituri ideale pentru masa de Paste

Cinci prajituri ideale pentru masa de Paste

tort

Picture 2 of 2

Pentru a-ti surprinde musafirii de Paste este indicat sa incerci cele mai delicioase retete de prajituri potrivite pentru aceste sarbatori.

Tortulet cappuccino

Ingrediente:

  • 250 gr unt moale
  • 200 gr zahar
  • 4 oua
  • 300 grame de faina
  • 1 pliculet praf de copt
  • 100 gr nuci maruntite
  • 200 ml cafea tare
  • 400 grame de Mascarpone de la Lactitalia
  • 2-3 linguri de zahar pudra vanilat
  • putina cacao pentru pudrat
  • Frecati untul cu zaharul, apoi adaugati ouale si ulterior faina amestecata cu praful de copt.
  • Adaugati in aluatul format nucile si jumatate de cantitatea de cafea. Amestecati bine, turnati intr-o forma si dati la cuptor cam 30 de minute pana se rumeneste.
  • Scoateti aluatul din cuptor si lasati-l sa se raceasca. Taiati-l in doua.
  • Cafeaua ramasa indulciti-o cu 1-2 lingurite de zahar si turnati cateva linguri peste blatul de prajitura pentru a-l insiropa. Lasati sa se raceasca in continuare.
  • Pregatiti crema, batand bine mascarpone cu zaharul pudra.
  • Ungeti crema peste blat si pudrati cu putina cacao.

 

Cozonac cu ciocolata si stafide

Ingrediente:

 

  • 400 g faina
  • 200 g unt de prajitura (cu aroma de vanilie)
  • 250 g zahar
  • 5 oua
  • 100 ml lapte
  • 200 g ciocolata amaruie taiata in bucati mari
  • 1/4 lingurita scortisoara
  • praf de copt
  • 200 g fistic
  • 200 g fructe uscate (eu am folosit caise)
  • 4-5 lingurite coaja de portocala rasa

Mod de preparare:

1 Intr-un vas amestecati untul, zaharul si condimentele, pana ce abtineti o pasta. Adaugati unul cate unul ouale, apoi laptele. Amestecati mereu.

2 In compozitia astfel obtinuta amestecati treptat faina si praful de copt.

3 Adaugati ciocolata taiata in bucati mari, caisele uscate (eu le-am taiat in 4), fisticul si coaja de portocale. Amestecati bine.

4 Turnati amestecul intr-o forma unsa in prealabil si dati la cuptorul gata incalzit. 

Placinta cu nuca de cocos

Ingrediente:

  • 1 cana smantana,
  • 1 lingurita de zahar,
  • 1/2 de lingurita de vanilie,
  • 1 albus batut spuma,
  • 1/2 cana nuca de cocos rasa si uscata,
  • un blat de placinta.

Mod de preparare:

Bateti smantana, adaugati apoi zaharul si vanilia. Amestecati cu albusul si nuca de cocos, puneti compozitia la rece pana se ingroasa, apoi turnati-o peste blat. Deasupra puneti capsuni proaspete, banane, kiwi sau ananas.

Blatul de placinta: amestecati 2 cani de biscuiti pisati cu 1 cana de zahar si 6 linguri de margarina. Aranjati compozitia prin presare intr-un vas. Coaceti la temperatura foarte ridicata timp de 10-15 minute.

Prajitura olandeza

Ingrediente:

  • 1/2 cana de unt,
  • 50 g de ciocolata,
  • 1 cana de zahar,
  • 2 oua,
  • 1 cana suc de mere,
  • 1 lingurita de vanilie,
  •  1/2 cana de arahide maruntite,
  • 1 cana de faina,
  • 1/2 lingurita de praf de copt,
  • 1/4 lingurita de sare,
  • bicarbonat.

 

Mod de preparare:

Topiti untul si ciocolata, apoi raciti-le. Amestecati cu zaharul, ouale, sucul de mere, vanilia si arahidele. Adaugati praful de copt, sarea si bicarbonatul. Turnati aceasta compozitie intr-o tava patrata unsa cu ulei sau unt. Puneti la cuptor la o temperatura foarte ridicata, timp de 35-40 de minute. Dupa ce se raceste, dati pe deasupra cu zahar pudra.

 

Prajitura cu glazura de ciocolata

 

Ingrediente:

  • 2 cani de faina,
  •  1 cana de zahar,
  • 4 linguri de cacao,
  • 1si 1/2 lingurite praf de copt,
  •  1 si 1/2 lingurite de bicarbonat,
  •  1 cana de smantana.

 

Mod de preparare:

Amestecati energic faina, zaharul, cacaoa, praful de copt si bicarbonatul. In mijlocul amestecului turnati 1 cana de apa si 1 cana de smantana, dupa care amestecati energic din nou si turnati compozitia in 2 tavite unse cu unt. Coaceti timp de 35 de minute la temperatura ridicata (350 grade). Dupa ce o scoateti de la cuptor, o acoperiti cu glazura de ciocolata cat mai sunt inca calde.

Glazura de ciocolata: Topiti 100 g de ciocolata cu 3 linguri de unt. Luati vasul de pe foc si adaugati un ou batut. Apoi turnati cate putin 1 lingurita de vanilie si 2 cani de zahar, pana obtineti consistenta necesara.

Sursa: http://delly.garbo.ro / http://www.topfeminin.ro

Foto: http://img.garbo.ro / http://2.bp.blogspot.com

Articolul precedentRetete traditionale de Paste
Articolul următorZucchini la cuptor

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme