Ingrediente:
- 8 oua
- 3 legaturi de ceapa verde, partea alba
- 4 dovlecei
- 4 linguri de smantana
- 4 linguri de faina
- 1 legatura patrunjel
- sare si piper
- ulei si faina pentru tapetat
Mod de preparare
- Scoate smantana si ouale si lasa-le sa revina la temperatura camerei. Tapeteaza o tava de chec cu ulei si faina si da-o deoparte. Taie ceapa cuburi mari si pune-o la calit intr-un pic de ulei, intr-o tigaie non-aderenta. Dupa ce aceasta devine aurie si sticloasa, da-o deoparte de pe foc si las-o sa se raceasca.
- Spala dovlecelul si da-l pe razatoare cu tot cu coaja. Amesteca-l in ceapa racita. Separa albusurile de galbenusuri. Amesteca galbenusurile, faina si condimentele laolalta cu ceapa si dovlecelul. Amsetaca bine, pentru a uniformiza compozitia.
- Bate albusurile spuma, cu ajutorul unui mixer. Incorporeaza spuma de albusuri in amestecul de dovlecei, amestecand cu grija, cu o lingura d elemn, astfel incat spuma de albusuri sa nu se lase prea mult.
- Toarna tot amestecul usor intro tava de chec, niveleaza suprafata compozitiei prin scuturare, apoi da la cuptorul preincalzit. Este gata in aproximativ 50 minute, dupa ce suprafata checului s-a rumenit, iar paiul bagat in aluat iese uscat.