- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
LIFESTYLEFamiliaCerturile din familie

Certurile din familie

familie copii (http://2.bp.blogspot.com)Deseori ne punem intrebarea daca micutii nostri ar trebui sa ne respecte indiferent de deciziile luate de catre noi. De multe ori, nu. Si asta pentru ca fiecare are propria sa idee despre un anumit subiect. Asa ca, indiferent de cat de mare este familia din care faci parte, trebuie sa cunosti cum sa te faci respectat si placut in cadrul acesteia, fie ca esti parinte, fie ca esti copil.

Ca regula generala, in familiile mai numeroase apar mai multe conflicte decat in  cele mai mici. Fiecare membru al acesteia incearca sa se impuna in fata celorlalt, in special parintii in fata copiilor. Asa ca, vom auzi mai mereu vorbe precum „tu sa taci pentru ca eu te-am facut”. Oare este un argument logic? Cu siguranta, nu. Daca ganditi mai in profunzime, va veti da seama ca nu copilul este cel care a cerut sa fie adus pe lume, ci a fost propria voastra optiune. Asa ca, aratati-i si acestui mic membru al familiei respectul cuvenit pentru a fi respectat la randul vostru de catre el.

Este adevarat ca specialistii in psihologie pot considera uneori certurile benefice relatiei de familie intrucat asa membrii acesteia isi vor da seama cat de mult valorizeaza in ochii celorlalti. Dar, cum deja se cunoaste ca de la o simpla cearta nu este decat un simplu pas catre jigniri, loviri sau alte lucruri ce isi pun amprenta mai ales pe personalitatea unui copil, este bine ca aceste certuri sa fie unele educative. Asa ca, mai bine, sa incercam sa ii comunicam celui mic unde greseste si care este parerea noastra despre actiunile sale, dar, totul pe un ton calm si frumos.  Chiar daca esti putin mai mare, trebuie sa ii demonstrezi celui mic respectul ce i se cuvine si sa dai dovada de o argumentatie logica la tot ceea ce incerci sa ii demonstrezi. Doar asa, printr-un dialog „ca intre oameni mari”, civilizat, poti respecta sentimentele copilului tau.

Asa ca, nu mai conteaza cine are ultimul cuvant in familie atata timp cat reusiti sa va faceti intelesi atat tu, cat si copilul. Intr-o familie in care predomina pacea si armonia, intrebarea de mai sus nu-si mai are demult rostul. Si nu uitati: aveti grija de puii vostri si respectati-i asemenea unui adult!

Articolul precedentMama ideala
Articolul următorCat dormim noi si copiii?

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme