- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
BEBELUSIDiversificareCeaiul in alimentatia bebelusului

Ceaiul in alimentatia bebelusului

bebelus in ceasca de ceai (http://fc05.deviantart.net)Cu totii cunoastem importanta ceaiului in alimentatia copiilor, dar si a adultilor. Cu toate acestea, unele ceaiuri pot deveni de-a dreptul nesanatoase pentru bebelus. De aceea, administrarea lor va trebui facuta cu multa grija si atentie.

Atunci cand va hotarati sa ii introduceti un ceai bebelusului (numai dupa implinirea varstei de cinci-sase luni) va trebui sa tineti cont de cateva caracteristici ale ceaiului, dar si cum poate fi acesta utilizat bebelusilor sau daca este contraindicat. Asadar, chiar daca in general ceaiurile sunt destul de sanatoase, va trebui sa incercam sa citim eticheta inainte de folosire. Daca inca va alaptati bebelusul nu este necesar sa ii introduceti un alt tip de lichide intrucat laptele oferit de catre mama contine un aport ridicat de apa. Daca, ins chimb, copilul prezinta o stare de constipatie sau este suparat de colicii abdominali vei putea sa incerci anumite remedii naturiste, folosind ceaiuri impotriva colicilor, pentru linistirea si calmarea durerilor.

Exista si situatia in care colicile aparute mult prea devreme sa nu poata fi remediate cu ajutorul ceaiurilor. Cercetarile medicale inca nu au reusit sa stabileasca capacitatea ceaiurilor de vindecare si calmare.

Ceaiul de anason a fost folosit multa vreme pentru calmarea durerilor abdominale si ale colicilor. Cu toate acestea, cercetatorii americani au descoperit ca anasonul era de origine japoneza, destul de toxic pentru cei mici si, astfel, s-au decis sa il interzica de pe piata S.U.A.

Ceaiurile recomandate pentru bebelusii de peste 6 luni sunt:

  • Marar;
  • Chimen;
  • Musetel;
  • Chimen dulce.

Atunci cand vei dori sa ii introduci astfel de ceaiuri in alimentatie este indicat sa ii prepari ceaiul din plante, evitand astfel pliculetele existente pe piata intrucat pot fi destul de toxice, unele prezentand chiar un continut de zahar.

Ceaiurile din plante contraindicate bebelusilor pot avea efecte negative ale starii de sanatate. De aceea, multe vor fi factori favorizatori ai malnutritiei, impiedica organismul sa asimileze fierul din alimentatie, deteriorarea dentitiei de lapte ca urmare a unui continut de zahar. De aceea, atunci cand te decizi sa ii introduci ceaiul in alimentatie intreaba medicul pediatru care iti va recomanda cele mai sigure solutii.

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme