- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
BEBELUSIBaitaCe sa stii cand ii faci baie bebelusului

Ce sa stii cand ii faci baie bebelusului

Cei mai multi dintre medici recomanda imbaierea zilnica a bebelusului. Impuritatile si resturile de lapte se aduna in pliurile pielii si in zonele de sub barbie, umeri, gat sau in zona inghinala, iar mediul cald si umed favorizeaza inmultirea rapida a bacteriilor. Uite de ce sa tii cont cand ii faci baie bebelusului.

– Temperatura apei trebuie sa fie de 35-36 de grade, iar in camera este recomandat sa ai o temperatura de 23-24 de grade. In cadita este bine sa pui intai apa rece si abia apoi pe cea calda si se amesteci bine (dupa ce te-ai spalat pe maini, desigur).

– NU potrivi apa de baie cat timp cel mic se afla in cadita.

– Cada se umple doar 7-10 cm, cat sa acopere jumatate din corpul celui mic. Daca umpli mai mult cadita, riscul de alunecare este mai mare si cel mic se poate speria vazand ca apa ii ajunge aproape de gat.

– Bebelusul NU se lasa nesupravegheat in baie nici macar o secunda – in cateva clipe poate aluneca si se poate ineca, sau poate efectua cateva miscari in urma carora poate plonja afara din cadita, de la o inaltime foarte periculoasa pentru el. Corpul bebelusului este sustinut in permanenta de bratul mamei. Sub capul celui mic se poate aseza un prosopel impaturit (sprijinit de marginea caditei, astfel incat capul sa fie tot timpul deasupra suprafetei apei).

– Acorda atentie pliurilor (ceafa, gat, barbie, subrat, zona inghinala). La fetite, zona genitala se sterge din fata catre spate. La baietei, scrotul trebuie ridicat si spalata bine pielea pana la anus. Nu forta decalotarea. Daca observi secretii sau daca pielea este tumefiata, vorbeste imediat cu medicul pediatru.

– Produsele de ingrijire pe care le folosesti pentru cel mic trebuie sa fie hipoalergenice, cu pH similar pielii lui (diferit de pH-ul pielii adulte!). Ele nu trebuie sa contina coloranti si parfumuri, iritanti pentru piele.

– Dupa baie, pielea se usuca prin tamponare usoara cu un prosop fin dim bumbac. Poti aplica un strat foarte subtire de crema hidratanta, dar nu de ulei.

– Daca ii faci celui mic masaj dupa baita, nu folosi ulei, care astupa porii si creeaza probleme dermatologice.

– Dupa baie, daca temperatura o permite, este bine sa lasi pielea sa respire – acest lucru ajuta la prevenirea iritatiilor de scutec si ii ofera bebelusului oportunitatea unor experiente senzoriale prin intermediul carora invata o multime de informatii despre lumea care-l inconjoara.

– Cand ii faci baita, este bine sa cureti si ochii – cu ajutorul a doua comprese sterile (cate una pentru fiecare ochi). Nu uita sa aspiri bine secretiile nazale (inmuiate de aburii din baie), pentru ca cel mic sa aiba un somn cu adevarat odihnitor. Secretiile acumulate pot determina episoade de tuse si chiar de voma, pentru ca blocheaza caile respiratorii si se scurg spre esofag.

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme