- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
NASTEREDupa nastereCe metode de contraceptie alegem dupa nastere?

Ce metode de contraceptie alegem dupa nastere?

contraceptieContraceptia dupa nastere este o problema care ingrijoreaza orice proaspata mamica. Chiar daca mijloacele de contraceptie sunt destul de numeroase este recomandat ca femeia sa se adreseze medicului mai inainte de a lua o decizie eficienta.

Metodele de contraceptie sunt destul de variate. Cu toate acestea, ele pot fi folosite fara restrictii abia atunci cand mama intrerupe alaptarea.

Alaptarea este, potrivit unora, o metoda de contraceptie intrucat menstruatia este intarziata. Medicii sunt, totusi, de o parere diferita, considerand alaptarea o metoda nesigura de contraceptie. Chiar daca menstruatia poate intarzia intre 6-8 saptamani sau chiar mai mult, ovulatia apare mult mai devreme. Potrivit lor, perioada fertila a unei femei apare chiar si in momentul in care menstruatia este dereglata datorita alaptarii.

Steriletul poate oferi protectie intr-o proportie de peste 99% din cazuri. Inserarea sa se poate face destul de usor, fara a fi nevoie de anestezie locala. Cu toate acestea, pot exista situatii in care montarea steriletului sa determine sangerari mai abundente ori dureri abdominale. Acesta poate fi montat in circa 8 saptamani de la nasterea naturala si intr-un termen mai lung, de circa 6 luni in cazul nasterilor prin cezariana.

Pilulele contraceptive nu reprezinta, de cele mai multe ori, cea mai sigura solutie. Acestea sunt nerecomandate in toata perioada alaptarii bebelusului, avand un continut destul de ridicat de progesteron si estrogen ce pot deveni daunatoare pentru sanatatea si dezvoltarea bebelusului hranit cu lapte matern.

Spermicidele ofera o protectie destul de ridicata. Fie ca sunt folosite sub forma de geluri, ovule ori foite, acestea reusesc sa protejeze proaspata mamica de eventualele riscuri ale unei sarcini nedorite. Dezavantajul spermicidelor este ca trebuiesc introduse in vagin cu cateva ore inaintea contactului sexual si mentinute acolo pentru inca cateva ore, potrivit datelor de utilizare.

Prezervativul poate deveni o metoda de contraceptie destul de sigura – protejand femeia intr-o proportie destul de mare. In plus, acesta constituie o bariera in calea transmiterii bolilor cu transmitere sexuala. Prezervativul poate fi utilizat si in timpul alaptarii.

 

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme