- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
NASTERECezarianaCe mancam dupa cezariana?

Ce mancam dupa cezariana?

alimente dupa nastere (http://wunderfulkitchen.com)Nasterea prin operatie cezariana presupune respectarea unei serii complete de reguli alimentare.

Chiar daca in momentul spitalizarii, proaspetei mamici i s-a recomandat un regim bazat pe multe lichide, fiind evitata mancarea solida imediat dupa nastere, acest tip de alimentatie va trebui respectat si dupa ajungerea acasa cu bebelusul, iar in unele cazuri, pana la terminarea alaptarii si intarcarea bebelusului.

Si cum spuneam ca imediat dupa nastere, mamica este hranita cu ajutorul perfuziilor, intravenos. Dupa primele 24 de ore, acesteia i se va permite consumul de lichide. Cu toate acestea, datorita starii de slabiciune de dupa nastere, multe mamici vor fi tentate sa guste din alimentele aduse de catre familie. Noi va recomandam sa respectati recomandarile medicale pentru o vindecare sigura si rapida.

Chiar daca medicii ti-au dat voie sa consumi multe lichide, este bine sa incerci sa stai cat mai departe de bauturile acidulate, carbogazoase intrucat pot crea o aciditate gastrica destul de periculoasa, mai ales dupa un asemenea moment. Poti incerca sa le inlocuiesti cu sucuri naturale, facute in casa, prin stoarcerea portocalelor, piersicilor sau a altor fructe preferate. Sucul de portocale va fi cel mai bun remediu pentru a evita balonarile sau durerile abdominale. In plus, continutul de calciu  si vitamina C va favoriza atragerii fierului in organism, atat de important dupa orice fel de interventie chirurgicala.

Pierderea mare a cantitatii de sange din timpul operatiei presupune refacerea carentelor de fier pierdute odata cu acesta. Asadar, consumul de carne, fructe, dar si multe legume verzi sunt obligatorii pentru absortia fierului in organism. Iata care sunt alimentele ce au un continut ridicat de fier in organism: spanac, carne rosie, oua. Pentru ca absortia de fier sa fie mai sigura se va recomanda consumul de alimente cu un aport ridicat de vitamina C intrucat favorizeaza mai bine fixarea fierului in organism. Asadar, consumati: portocale sau alte citrice, cartofi, brocolli sau rosii.

Consumul de lapte, branza sau iaurt vor fi factori favorizatori ai absortiei de calciu in organismul lauzei. Cu toate acestea, daca te vei afla la un regim bazat pe absortia de fier, nu te alimenta in acelasi  timp si cu alimente ce au un continut ridicat de calciu intrucat acestea nu vor permite fierului sa ajunga in corp.

Dupa nastere gravidelor li se va recomanda un consum ridicat de alimente ce contin elemente vitaminice. Cu toate acestea, pentru o mai buna refacere se vor recomanda astfel de suplimente medicamentoase.

Inainte de a incerca un nou regim alimentar trebuie sa aveti grija ca acesta sa nu influenteze calitatea si cantitatea laptelui matern, creand efecte negative bebelusului. De aceea, nu ezitati sa cereti sfatul medicului la externarea din maternitate.

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme