- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
BEBELUSIAlaptareCe fel de biberon ii alegem bebelusului?

Ce fel de biberon ii alegem bebelusului?

nou-nascut bea lapteChiar daca alaptarea reprezinta una dintre cele mai corecte si sigure solutii pentru sanatatea si dezvoltarea armonioasa a bebelusului, in realitate exista si situatii in care acesta trebuie hranit cu biberonul.

Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda alaptarea pentru o perioada de minim sase luni de viata, putand fi continuata, in beneficiul bebelusului, pana la varsta de doi anisori sau chiar mai mult. Tinand cont de proprietatile laptelui matern, alaptarea reprezinta cea mai sigura si sanatoasa solutie pentru nou-nascut. Pe de o parte, laptele matern ii aduce copilului tot necesarul de vitamine si minerale pentru a se putea dezvolta cat mai corect in primii ani de viata, iar pe de alta parte, alaptarea presupune o solutie la fel de sanatoasa si pentru mamica, ferita de riscurile cancerului de san.

Tocmai de aceea, in timpul sederii sale in maternitate, bebelusull va trebui sa fie ferit de hrana cu biberonul, pentru ca acesta sa nu se acomodeze cu aceasta metoda de hranire, refuzand mai apoi laptele matern.

Exista anumite situatii in care mama va trebui sa isi hraneasca puiul cu biberonul. O anumita afectiune a mamei, precum si insuficienta cantitate de lapte matern pot conduce catre o astfel de concluzie. Intr-o asemenea situatie mama va trebui sa se ingrijeasca si sa aleaga cel mai bun biberon pentru cel mic.

Potrivit medicilor, in primele luni de viata biberonul si forma tetinei nu vor trebui schimbate intrucat bebelusul nu se va putea acomoda destul de usor cu noul biberon sau cu o alta tetina. Asa ca, alegerea primului biberon este cea mai importanta.

Pentru a-l putea hrani in mod eficient, orice mamica va trebui sa aiba in casa cel putin trei biberoane, in asa fel incat macar unul sa fie pregatit atunci cand micutului i se face foame. Imediat dupa ce este achizitionat biberonul este sterilizat suficient de bine. De asemenea, mai inainte de fiecare folosire mama va trebui sa il sterilizeze in apa fiarta ori folosind sterilizatoarele de biberoane, oferind un grad de siguranta suplimentar pentru sanatatea celui mic.

Potrivit medicilor, cele mai sigure biberoane sunt cele din sticla. Acestea permit folosirea indelungata si o mai buna igienizare si curatare dupa fiecare folosire. Biberoanele din plastic nu trebuiesc folosite pentru o perioada mai mare de trei luni, fiind nevoie a fi schimbate cu mare regularitate, continutul lor chimic fiind destul de periculos pentru sanatatea bebelusului.

Tetina va trebui aleasa si ea cu multa grija. In primele luni de viata, scurgerea laptelui va trebui sa fie destul de redusa cantitativ, ferind bebelusul de inec. In plus, aceasta trebuie sa nu permita inhalarea aerului in momentul inghitirii laptelui. Sterilizarea sa va trebui sa se faca cu aceeasi regularitate ca si in cazul biberonului. Tinand cont de faptul ca este din silicon, aceasta va trebui inlocuita mult mai des decat biberonul, stricandu-si forma si proprietatile.

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme