- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
NASTERESex dupa nastereCauzele unui libidou mai scazut dupa nastere

Cauzele unui libidou mai scazut dupa nastere

sarut pasional (http://asheghaneha98.persiangig.com)Imediat dupa nastere femeile sufera de o alta serie tot atat de importanta de modificari hormonale care reusesc sa le scada pofta de sex cu partenerul de cuplu. De aceea, ambii parteneri par a fi dezorientati si se intreaba daca starea prin care trece proaspata mamica nu este cumva o problema permanenta.

Cu toate acestea, specialistii afirma ca dupa nastere orice femeie trece printr-o stare de inapetenta fata de actele sexuale, cu alte cuvinte un libidou mai scazut comparativ cu perioada de dinainte de sarcina sau chiar cu perioada din timpul acesteia, in special in trimestrul doi. Starile traumatizante prin care trece mamica in timpul nasterii, dar si starea de depresie post partum datorata perioadei de lahuzie pot deveni o cauza destul de plauzibila pentru absenta dorintei fata de sex. In acest fel, prezenta unei stari de suparare pot diminua atractia fata de partener, fiind mai mult preocupata fata de propria persoana, dar si fata de bebelus.

Dupa nastere, medicul care v-a supravegheat nasterea este de parere sa faceti o perioada de repaus sexual de minim 6 saptamani pentru ca organismul sa se poata reface in voie. Cu toate acestea, o astfel de stare poate depasi durata recomandata de catre medic.

Potrivit unui studiu realizat in acest domeniu s-a demonstrat ca dupa trei luni de la nastere aproximativ 20% dintre femei nu isi doreau sa faca sex cu partenerul de viata, majoritatea prezentand o stare destul de tensionata atunci cand aduceai in discutie astfel de dorinte.

Cu toate acestea, libidoul scazut este doar temporar. In cazul in care mamica trece printr-o astfel de stare este necesar ca aceasta sa fie deschisa cu partenerul de viata si sa ii comunice starile prin care trece. Cu multa rabdare, totul va putea reveni la fel ca mai inainte.

Dar iata si cauzele unui libidou mai scazut dupa nastere:

  • Stare de oboseala post partum;
  • Starea de depresie post partum;
  • Necesitatea ingrijirii  bebelusului dupa nastere;
  • Modificarile hormonale;
  • Teama de durere in timpul actului sexual;
  • Complexele de natura fizica aparute ca urmare a unei greutati mai mari dupa nastere;
  • Teama de o noua sarcina;
  • Lipsa lubrifierii (o stare normala ce poate dura circa 12 saptamani dupa nastere);
  • Stresul datorat noilor cerinte de mamica.

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme