- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
BEBELUSIJocul la bebelusiCat este de necesar jocul in primul an de viata?

Cat este de necesar jocul in primul an de viata?

joc-bebelus-2

Picture 1 of 2

Primul an de viata este perioada cea mai importanta pentru definirea valorilor, dobandirea spiritului creativ, dezvoltarea imaginatiei, stimularea memoriei si gandirii. Si cum pot fi facute toate aceste lucruri? Simplu – prin joc.

Asadar, in primul an de viata orice copil isi doreste sa interactioneze cu toti cei din jurul sau, fiind curios sa exploreze lumea inconjuratoare, sa afle toate necunoscutele care il inconjoara, sa cerceteze.

Potrivit psihologilor, jocul in primul an de viata este extrem de necesar pentru dezvoltarea psihica si cognitiva a copilului. In acest mod, cei mici dobandesc, in timp, abilitatile de comunicare, interactiune cu semenii. Copiii devin mult mai atenti la lucrurile care ii inconjoara, dau curs imaginatiei si reusesc sa faca o serie intreaga de conexiuni cognitive, stimuland in acest mod memoria si gandirea.

Ce poate fi mai placut decat sa te joci cu puiul tau?! Chiar daca in primul an de viata copilul este inca destul de mic si nu stie sa comunice foarte multe lucruri, in realitate, parintii trebuie sa se plieze pe nevoile copilului, sa interactioneze permanent cu acestia si sa se bucure de fiecare moment pe care il petrec impreuna. Specialistii recomanda sa ramai in tot acest timp copil alaturi de copilul tau, sa iti transformi imaginatia foarte aproape de varsta copilului, devenindu-i, mai inainte de toate, un bun prieten. In acest mod ii vei intelege nevoile.

Chiar daca unii dintre parinti par mai pragmatici si se gandesc la joc doar ca la o simpla modalitate de distractie si relaxare, fiind mult mai importante, din prisma lor, alte nevoie, in realitate jocul poate fi privit a fi la fel de necesar ca si nevoia de hrana. In timp ce prin mancare iti suplinesti nevoia de foame, prin joc reusesti sa suplinesti nevoia de cunoastere, considera cei mai multi dintre psihologi.

Prin joc, copilul descopera lumea asa cum este ea. Priveste, face corelatii, reconstruieste lumea. De asemenea, prin joc copilul dobandeste capacitatile de folosire a mainilor si picioarelor, reuseste sa isi coordoneze destul de bine miscarile de zi cu zi.

Chiar daca in primul an de viata copilul poate strica anumite obiecte nu trebuie sa priviti acest lucru ca pe o amenintare, ci mai degraba incurajati acest lucru la copilul vostru. In acest mod, copilul cerceteaza lumea, dorindu-si sa afle multe lucruri despre ea.

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme