- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
COPIIJoc si jucariiCat de nocive pot fi jocurile pe calculator in viata oricarui copil?

Cat de nocive pot fi jocurile pe calculator in viata oricarui copil?

copil-2

Picture 1 of 2

Unul dintre subiectele care ii framanta din ce in ce mai mult pe parinti este legat de cat de nocive pot fi jocurile pe calculator  in viata oricarui copil.

Traim in secolul schimbarilor si a tehnologiilor avansate, asa ca nu mare trebuie sa ne fie mirarea atunci cand ii vedem pe cei mici manuind calculatorul si explorand cele mai complexe jocuri.

Asa se intampla ca tot mai multi dintre cei mici ajung sa isi petreaca o mare parte din timp, folosind calculatorul, lucru nefast pentru propria lor sanatate. Din ce in ce mai multi psihologi avertizeaza asupra nocivitatii acestora, jocurile pe calculator creand un comportament inadecvat copilului. In acest mod, orice copil se va comporta asemenea unui prizonier in fata acestei tehnologii, va refuza sa iasa afara, sa se joace cu ceilalti copii de varsta sa, uneori, parintii confruntandu-se chiar cu refuzul hranei ori a programului de somn. Din punct de vedere medical, sederea constanta in fata calculatorului ii va putea genera probleme la nivelul coloanei vertebrale si ochilor. In plus, rezultatele scolare ar putea fi influentate de numarul orelor petrecute jucandu-se in acest mod.

Potrivit celor mai multi, jocurile pe calculator creaza in mare parte o stare de dependenta, atat pentru copiii mai mari, cat si pentru cei mai mici.

De asemenea, cele mai multe jocuri de acest gen genereaza o atitudine violenta, influentand in acest mod destul de mult comportamentul copilului. Psihologii avertizeaza asupra faptului ca violenta ce se regaseste ca principala tema in anumite jocuri pe calculator ori in desenele animate nu va crea nimic altceva decat un comportament inadecvat normelor de conduita morala.

In aceasta situatie, considera specialistii, este nevoie ca parintii sa intervina si sa interzica in acest mod izolarea copilului in fata calculatorului. Vor trebui astfel sa isi urmareasca copiii atunci cand navigheaza pe internet, permitand crearea unui program scurt de sedere in fata computerului. Ori de cate ori observati ca programul copilului se schimba este cazul sa luati masuri si sa interziceti o perioada interactiunea copilului cu calculatorul. Sugerati-i sa citeasca o carte, sa se joace cu prietenii sau, pur si simplu, faceti-va un program comun de petrecere a timpului liber.

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme