- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
SARCINASanatatea gravideiCat de necesare sunt suplimentele prenatale de vitamine?

Cat de necesare sunt suplimentele prenatale de vitamine?

vitamine (www.thefemaleview.com)Nu de putine ori medicii prescriu gravidelor anumite suplimente prenatale de vitamine in timpul sarcinii. Cu toate acestea, nu toate viitoarele mamici cunosc importanta acestor suplimente.

Potrivit specialistilor, suplimentele prenatale de vitamine ce trebuiesc luate de catre gravida in timpul sarcinii contin o sursa bogata in acid folic, calciu, fier, dar si o serie de multivitamine importante pentru ca fatul sa se poata dezvolta armonios.

Suplimentele prenatale de vitamine sunt prescrise de catre medicul specialist si pot fi cumparate de la farmacie. Nu se poate contesta nici faptul ca o alimentatie echilibrata in timpul sarcinii ii poate completa gravidei carentele de vitamine de dinainte de sarcina. D aceea, o serie de medici sunt de parere ca gravida va trebui sa accentueze in primul rand pe o alimentatie echilibrata si apoi pe administrarea acestor suplimente de vitamine.

In timpul sarcinii, organismul produce mai mult sange decat de obicei in asa fel incat bebelusul sa se poata dezvolta. De aceea, este nevoie de un supliment de 50 mg fier zilnic, dar si de 800 mcg acid folic necesar pentru a preveni anomaliile si malformatiile de tub neural a bebelusului.

Suplimentele prenatale de vitamine vor trebui sa mai contina si vitamina C, vitamina B, vitamina D, vitamina B6,, vitamina B12, potasiu, calciu, zinc, vitmina E.

Potrivit studiilor, un deficit de vitamine poate conduce de cele mai multe ori la avort spontan sau nastere prematura. De aceea, se recomanda efectuarea unor teste de sange din care sa poata fi depistate astfel de carente. In cazul in care se constata o lipsa pronuntata de vitamine, medicul specialist va recomanda administrarea pe cale orala a suplimentelor prenatale de vitamine.

Carentele de vitamine pot fi depistate si printr-o stare de oboseala, ameteli, constipatie, slabiciune corporala, pierdere in greutate, gaze abdominale, balonari, inapetenta. Alimentatia va trebui sa fie bogata in fructe si legume proaspete, peste, carne de vita, cereale, lapte, oua, branzeturi de buna calitate.

 

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme