- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
SARCINASanatatea gravideiCandidoza in sarcina - cauze, simptome si tratament

Candidoza in sarcina – cauze, simptome si tratament

gravida-2

Picture 1 of 2

Candidoza reprezinta una dintre cele mai frecvente afectiuni, raspandite mai ales in randul femeilor. In timpul vietii aproape 70% dintre femei ajung sa se confrunte cu aceasta afectiune, periculoasa pentru sanatate.

Lucrurile sunt putin mai complicate in cazul in care candidoza este contactata in sarcina. De cele mai multe ori sarcina reprezinta un moment propice pentru ca aceasta afectiune sa se poata instala, mai ales pentru ca actiunea hormonala determina o scadere a imunitatii organismului. In plus, deficitul de vitamine si minerale este raspunzator pentru un lucru asemanator.

Candidoza in sarcina este cauzata de o serie intreaga de factori. De regula, orice femeie care devine purtatoare a bacteriei Candida Albicans se si imbolnaveste. Consumul de antibiotice, tampoanele si spalaturile interne, lenjeria sintetica si stramta, baile fierbinti, contactul cu o persoana infectata, cosmeticele si sapunurile fara PH neutru sunt doar cateva dintre cele mai frecvente cauze care determina imbolnavirea.

Candidoza in sarcina nu poate fi tratata foarte usor, intrucat orice tratament administrat in sarcina poate pune in pericol sanatatea bebelusului. Chiar si sub tratament de specialitate infectia poate recidiva, fiind destul de greu tratata.

In cazul in care gravida este suferinda de candidoza in sarcina bebelusul ar putea fi afectat in momentul expulziei. Infectia ar putea fi transmisa la el atat in sarcina, cat si in timpul nasterii. De asemenea, poate exista riscul de avort spontan, nastere prematura, suferinta fetala.

Simptomatologia este destul de comuna – mancarimile si iritatiile vaginale, dureri in timpul actului sexual, scurgeri albe si consistente sunt doar cateva dintre ele.

Pentru a-si lua masurile de precautie este indicat ca femeia sa evite dusurile fierbinti, consumul de antibiotice fara recomandarea medicului, spalaturile interne, tampoanele interne, cosmeticele vaginale, sapunurile parfumate, lubrifiantii, lenjeria sintetica sau prea stramta.

Ori de cate ori apar astfel de probleme este indicat sa va adresati medicului specialist pentru investigatii de specialitate.

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme