- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
FERTILITATESexul copiluluiCand poti afla sexul bebelusului?

Cand poti afla sexul bebelusului?

fetita-baiat-2

Picture 1 of 2

Atunci cand esti insarcinata, mai mult ca sigur apare si curiozitatea fireasca, aceea de a afla sexul bebelusului.

Inca din primele clipe de sarcina, cei doi parteneri de cuplu incep a-si imagina cum ar fi daca ar deveni parintii unei fetite cochete sau a unui baietel ce va participa constant impreuna cu tatal sau la numeroasele reprize de fotbal de la televizor ori de pe stadion.

Chiar si asa, sexul bebelusului nu poate fi de dinainte cunoscut, cu toate ca exista o serie intreaga de teorii cu privire la adoptarea unor metode preconceptionale in aceasta privinta.

Ei bine, desi curiozitatea este inca destul de mare, sexul bebelusului va putea fi depistat cu exactitate in cea de-a doua parte a sarcinii, mai exact la inceputul trimestrului doi de sarcina cu ajutorul unor ecografii de specialitate.

Desi pot exista situatii in care sexul bebelusului sa poata fi interpretat inca din saptamana a zecea de sarcina, calculata de la data ultimei menstruatii, in realitate depistarea acestui lucru se poate face cu exactitate incepand cu saptamana a 16-a de sarcina. Chiar si la aceasta varsta a sarcinii, aflarea sexului bebelusului aflat in burtica mamei ar putea fi conditionata de pozitia pe care o ocupa bebelusul. Cu alte cuvinte, in cazul in care bebelusul este intors cu spatele si nu poate fi vizualizat ecografic, atunci mai mult ca sigur medicii nu pot afla daca este baiat sau fetita.

Chiar daca curiozitatea aflarii sexului bebelusului este atat de mare, in realitate medicii nu vor efectua niciodata o ecografie mamei doar pentru acest lucru.

Amniocenteza si biopsia de vilozitati coriolare pot determina cu o precizie destul de mare, pe langa eventualele malformatii pe care le poate avea bebelusul si sexul acestuia, fiind doua analize destul de exacte ce pot fi efectuate in timpul sarcinii. Acestea sunt totusi efectuate doar atunci cand exista suspiciunea unor malformatii ori a prezentei unor infectii intrauterine care ar putea afecta sanatatea bebelusului.

Chiar daca sunteti tentati sa aplicati numeroase metode traditionale din dorinta de a va potoli aceasta curiozitate, in realitate acestea nu sunt atat de exacte si nici nu au putut fi demonstrate.

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme