- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
BEBELUSICand este copilul pregatit sa se hraneasca singur?

Cand este copilul pregatit sa se hraneasca singur?

Varsta la care un bebelus incepe sa se hraneasca singur depinde foarte mult de atitudinea parintilor sai. Multi dintre copiii ajunsi la varsta de 1 an stiu deja si accepta hranirea cu lingurita. De cealalta parte exista insa si copiii ai caror parinti sunt extrem de protectori si gata sa spuna in orice moment ca puii lor nu se pot hrani inca de unii singuri.

Momentul in care bebe invata sa se hraneasca singur depinde foarte mult de sansa pe care i-o ofera parintii sai. Multi bebelusi sunt capabili pana in varsta de 9-12 luni sa manevreze lingurita singurei, iar daca li se permite ajung ca pana la varsta de 15 luni sa se hraneasca fara niciun ajutor din partea parintilor. De fapt, un bebelus incepe sa se pregateasca sa manevreze lingurita inca de la varsta de 6 luni, atunci cand doreste sa tina in mana lingurita sau alimentele cu care este hranit. Atunci cand ajung in jurul varstei de 9 luni, cei mai multi dintre copii doresc sa apuce bucatelele mici de alimente si apoi sa le bage in gurita.humana 1

Un bebelus ceva mai politicos ar putea pur si simplu sa-si odihneasca mana sau sa atinga usor mana parintelui atunci cand este hranit, dar majoritatea, atunci cand simt nevoia, incearca sa-i ia parintelui lingurita din mana. Daca cel mic incearca sa-ti smulga lingurita din mana, da-i-o si apoi pregateste-te sa ai alta la indemana. Chiar daca puiul tau nu va face acest lucru din dorinta de a se juca, va constata in timp scurt ca a se hrani este putin  mai complicat decat obtinerea linguritei.

Este posibil sa treaca ceva saptamani pana ce el va invata cum sa ia mancarea cu lingurita si mai multe saptamani pana sa isi dea seama ca nu trebuie sa o rasuceasca, pentru ca altfel va pierde mancarea din ea. Cei mai multi copii, pana sa invete sa manevreze bine lingurita, fac foarte multa mizerie. Acest lucru se intampla din cauza faptului ca se plictisesc tot incercand sa manance si sa scape mancarea. Astfel, cei mici ajung sa arunce si sa amestece tot din farfurie. In aceste momente, este bine ca parintele sa ia mancarea de la masa si sa lase doar cateva bucatele pentru a experimenta in continuare.

Starneste-i curiozitatea, atat prin farfurioare, castronele si lingurite vesele, cat si prin gusturile diverse cu care ia contact. Daca abia ai inceput diversificarea ofera-i atat cereale simple, precum cele de orez, dar si cereale cu lapte si biscuiti, cu lapte, banana si cirese, cu fulgi de ovaz si piersici, cu mar, banane si pesmet, pentru a varia paleta de gusturi cu care copilul ia contact si pentru a-l pregati astfel pentru celelalte alimente pe care urmeaza sa le introduce in alimentatie.

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme