- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
gastronomieCând afară este soare, lumea iese la grătare

Când afară este soare, lumea iese la grătare

Vremea caldă și temperatura de peste 25 grade cresc pofta de viață și de petrecut timpul în natură, ba chiar și pofta de mâncare… sau pe toate trei la un loc J Se vede deja pe fețele oamenilor că trecerea la vremea caldă aduce veselie și îi determină să petreacă mai mult timp în aer liber, să socializeze și să se relaxeze. Iar cum mâncarea este o componentă esențială în existența noastră, orice întâlnire este mai plăcută atunci când este ‚acompaniată’ de o masă delicioasă. 

Ce să mai… temperaturile crescute ne fac să ne îndepărtăm de orașul aglomerat și să ieșim în pădure. Iar peisajul poate fi în mod delicios întregit de o băutură rece și un grătar apetisant, nu-i așa? Având în vedere că la iarbă verde vrei să te bucuri mai degrabă de natură și de oamenii cu care te înconjori, există un truc simplu pentru a avea un grătar fie el de pui, porc sau peşte cu un gust bun de te lingi pe degete: condimentele pentru gătit. Iar Vegeta știe demult cum să combine cele mai bune legume și plante aromatice într-un singur pliculeț, așa că gustul cărnii condimentate și proaspăt luate de pe grătar va fi mai mult decât perfect. 

Dacă pentru carnea de pui ingredientele din Vegeta includ ardeiul roșu dulce, curcuma sau chimenul, la mixul pentru carnea de porc își fac simțită prezența usturoiul, piperul alb, nucșoara. Pentru iubitorii de peşte există o combinație de ingrediente care-i îmbogățesc gustul, printre care usturoi, piper alb, morcov deshidratat, frunze uscate de pătrunjel. Și ce grătar e cu adevărat delicios dacă nu e însoțit de o porție generoasă de cartofi prăjiţi, cărora aroma le va fi îmbogățită cu gustul țelinei, morcovului, ardeiului și multor altor verdețuri.

Acum că s-a dat startul la grătare, Chef Liviu Balint, ambasador Podravka România, te ajută cu câteva trucuri de preparare a unui grătar incredibil de bun:

  • Alege grătarele cu cărbuni sau lemne – gustul nu se compară cu cel dat de grătarul pe gaz.
  • Asigură-te că ai toate ustensilele necesare pentru ca prepararea cărnii să nu devină o corvoadă. Ține aproape peria pentru curățat, furculița cu coadă lungă, cleștele și stropitoarea cu apă.
  • Scoate carnea din frigider/congelator cu cel puțin 30 minute înainte de a o pune pe grătar. Vei petrece mai puțin timp așteptând prepararea ei.
  • Asezonează corect carnea cu condimente de bună calitate (noi îți recomandăm Vegeta, pentru că de peste 80 ani a făcut istorie în bucătăriile de pe întreg mapamondul).
  • Dacă vrei să adaugi ulei, adaugă-l pe carne, nu direct pe grătar.
  • Verifică dacă friptura este gata introducând în partea cea mai groasă a bucății de carne o scobitoare din lemn sau metal. Dacă este rece sau călduță, înseamnă că friptură nu s-a pătruns și că mai trebuie lăsată pe grătar. Dacă este încinsă, înseamnă că e gata!
  • Lasă fumul să cuprindă carnea pentru a îmbogăți aroma preparatelor.

Și nu uita că grătarul merge bine cu o porție de legume, o mână de oameni dragi și o porție zdravănă de râs!

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme