Se spune ca de la un an cel mic poate sa manance la masa cu parintii. Chiar daca sistemul lui digestiv este pregatit pentru mai multe tipuri de alimente si este mai putin predispus alergiilor, totusi nu trebuie sa exagerezi cu meniul lui. Deserturile facute in casa, cu ingrediente proaspete, sunt de preferat celor de cumparat, chiar si dupa ce copilul a implinit varsta de un an.
Iti propunem in continuare o budinca delicioasa si usor de facut.
Ingrediente:
- 200 g branza de vaci proaspata (ca sa fii sigura ca este proaspata poti sa faci tu branza in casa adaugand in lapte zeama de lamaie sau pastile de calciu)
- un ou
- 100 ml lapte
- doua lingurite de faina
- doua lingurite de unt
- 20 g zahar
Mod de preparare
Amesteca intr-un bol faina cu laptele si cu untul pana obtii un sos alb dietetic. Lasa compozitia sa se odihneasca putin. Acum poti sa adaugi branza de vaci pasata cu furculita, galbenusul frecat in prealabil cu zaharul si albusul batut spuma. Compozitia obtinuta se toarna intr-un vas termorezistent sau intr-o tava tapetata cu hartie de copt pentru a nu se prinde. Budinca de branza se coace in cuptor, la bain-marie, la foc iute, timp de 15-20 de minute.