- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
BEBELUSIScuteceBebelusul si olita

Bebelusul si olita

olita-2

Picture 1 of 4

Odata cu cresterea bebelusului, parintii vor trebui sa incerce sa ii dezvete de scutecele de unica folosinta si sa ii invete la olita. Cu toate acestea, nu orice bebelus reuseste sa inteleaga atat de repede ca va trebui sa se acomodeze cu olita, necunoscandu-i sensul in viata sa.

Majoritatea parintilor se intreaba cand anume sa isi invete copilul cu olita. Potrivit specialistilor, nu exista o varsta standard pentru a-l obisnui pe acesta cu olita, totul tine in primul rand de indemanarea si de perseverenta parintilor. Cu cat il veti aseza mai des pe olita cu atat bebelusul se va obisnui si ii va cunoaste acesteia rolul. Atunci cand unii copiii se dezvata de scutecele de unica folosinta abia la varsta de 4 anisori, altii sunt mai ageri si se invata sa faca la olita inca de la varsta de 14-15 luni.

Chiar daca bunicii va indeamna sa asezati bebelusul la olita inca de la varsta de 6 luni este bine sa tineti cont in primul rand de dorintele celui mic. Nu este util sa incercati sa asezati bebelusul in mod obligatoriu pe olita inca de la cateva luni de viata doar de dragul de a o face intrucat oricum nu ii va cunoaste rolul si nu va sti cum anume sa va comunice ca a facut in pantaloni. In alta ordine de idei, pentru a fi asezat pe olita bebelusul va trebui sa capete deprinderea de a sta destul de bine asezat in fundulet, fara a mai fi sustinut.

Atunci cand incepe sa respinga scutecele de unica folosinta, cand va poate comunica ca a facut caca sau pipi, dar si atunci cand incepe sa va imite atunci cand mergeti la toaleta sunt cateva semne ca bebelusul poate incerca olita.

In cazul in care v-ati decis sa il asezati pe bebelus pe olita este indicat sa ii explicati ce reprezinta olita, dar si ce asteptari aveti de la el. Ori de cate ori va intelege ceea ce i se cere, bebelusu va face intocmai cum il invatati.

Iata cativa pasi pe care va trebui sa ii parcurgeti pentru a-l invata pe bebelus cu olita:

  1. Cumparati-i o olita pe cat de comfortabila, pe atat de atragatoare – asa ca atunci cand mergeti la cumparaturi, lasati copilul sa o aleaga pe cea mai interesanta;
  2. Atunci cand il asezati pe olita pentru prima data este indicat sa il asezi intr-un loc din care sa poata privi desenele animate preferate sau acolo unde este inconjurat de jucarii;
  3. La inceput creati-i o rutina si asezati-l zilnic pe olita, chiar si imbracat;
  4. Atunci cand s-a obisnuit cu olita, dezbracati-l si incercati sa ii explicati care sunt asteptarile voastre de la el;
  5. Ori de cate ori va doriti sa obtineti un rezultat este indicat sa asezati olita in toaleta, atunci cand va aflati in baie, bebelusul incercand astfel sa va imite.

 

Foto: http://www.organicbebe.ro / http://sfatulparintilor.ro

 

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme