- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
NOU NASCUTIDespre sugarBebelusul in mediul nostru...

Bebelusul in mediul nostru…

bebelusul in mediul nostru (http://ww1.prweb.com)Chiar daca ne dorim ca imediat dupa venirea pe lume bebelusul sa ne poata zambi, sa ne poata prinde de mana sau sa ne priveasca in ochi in mod costient, trebuie sa avem rabdare. Toate aceste lucruri vor fi invatate de cel mic treptat, fiecare luna avand stadiul sau de dezvoltare si crestere.

Imediat dupa nastere bebelusul va fi consultat de catre medicii pediatri si neonatologi ai maternitatii. I se vor asculta bataile inimii, respiratia, dar si instinctele de vaz si de auz ale acestuia. Potrivit specialistilor, bebelusul va trebui sa fie tinut de catre mama in brate imediat dupa nastere intrucat astfel va capata o mai mare siguranta in noul mediu in care a intrat, legatura dintre mama si copil devenind una indistructibila. Astfel, tot mai multe maternitati au incercat sa treaca de la saloanele separate in care erau tinuti bebelusii si sa le creeze un spatiu chiar in interiorul rezervei mamei. De ce acest efort? Intrucat o apropiere de mama ii va crea bebelusului stabilitatea si siguranta de care are nevoie pentru a se adapta in cest mediu. De asemenea, prima alaptare nu reprezinta neaparat o modalitate de a hrani bebelusul, cat mai degraba un aspect pur afectiv, bebelusul simtind caldura mamei in momentul in care este tinut la sanul acesteia.

Chiar daca ni se pare destul de greu sa ii intelegem , bebelusii ne transpun prin plansete, gemete, zambete si mai tarziu gangureli cateva cai de comunicare. Totodata, vei fi surprinsa atunci cand bebelusul va intoarce capul la auzul vocii tale sau cand zambeste atunci cand te vede, fiind nerabdator sa fie tinut in brate.

Si perioada sarcinii este una la fel de importanta, cel mic capatand un anumit profil psihologic inca din burtica. De aceea, este recomandat ca pe toata perioada de graviditate mama sa ii poata vorbi calm bebelusului, aceasta fiind un bun suport pentru dezvoltarea sa.

Ulterior, bebelusul tau va face cateva progrese vizibile: se va recunoaste in oglinda si va incepe chiar sa rosteasca cateva cuvinte bisilabice. „Mama” sau „tata”, primele cuvinte ale bebelusului, repetate de multe ori in aceasta ordine ca urmare a unei usurinte in pronuntie din punct de vedere lingvistic.

Cel mic va incerca sa va imite, zambind sau strambandu-se ori de cate ori si dumneavoastra faceti acest lucru, fiind un gest involuntar, neconstientizat de bebelus. Primii trei ani ai bebelusului sunt deosebit de importanti in crearea unei conduite si a unui comportament adecvat regulilor sociale, de aceea, va trebui sa incercati cu mult calm sa va informati cu privire la drumul anevoios, dar corect pe care va trebui sa il urmati.

Dupa varsta de un anisor, specialistii va recomanda sa lasati copilul sa interactioneze si chiar sa se joace si cu alti copii de aceeasi varsta, dezvoltandu-si astfel capacitatea de a se integra in colectivitate.

Asa ca, nu-ti ramane decat sa speri ca zilele fiecarui an sa devina din ce in ce mai lungi pentru a te bucura de tot ceea ce iti ofera cel mic.

Articolul precedentFontanela bebelusului
Articolul următorNumarul scaunelor la nou-nascut

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme