- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
SARCINADespre sarcinaBebelusul aflat in burtica poate auzi vocea mamei?

Bebelusul aflat in burtica poate auzi vocea mamei?

muzicaChiar daca pare surprinzator, bebelusul aflat in burtica mamei poate auzi destul de bine sunetele muzicale, dar si vocea mamei. 

Specialistii din cadrul Universitatii din Belfast au incercat sa demonstreze faptul ca inca de la varsta de 16 saptamani de viata uterina, micutii incep sa auda destul de bine. Asadar, la sfarsitul primului trimestru de sarcina, mama poate fi sigura ca este auzita de bebelus, uterul si lichidul amniotic in care se afla nemaifiind o bariera in calea comunicarii celor doi.

Sunetele inalte, ritmurile, muzica, precum si vocea mamei pot fi percepute destul de repede de catre bebelus in timpul perioadei de formare intrauterina. Potrivit specialistilor, auzul bebelusului este destul de puternic atunci cand vine vorba de vocea mamei, aceasta transmitand sunetele prin interiorul sau, fiind perceputa destul de clar de cel mic.

Fiind situat in burtica mamei, multe femei sunt curioase sa afle cum anume s-a ajuns la o asemenea descoperire stiintifica. Ei bine, studiul cercetatorilor irlandezi din Belfast a fost realizat pe un esantion de 400 de femei insarcinate. Acestea s-au aflat situate in preajma unor sunete inalte, variind intre 250-500Hz. Descoperirea specialistilor a fost influentata de atitudinea bebelusului din burtica mamei, fiind surprinsa prin monitorizarea pe ecograf. Ori de cate ori acestia auzeau sunete mai inalte se produceau anumite schimbari in comportamentul bebelusului. Mai inainte de toate, bataile inimii cresteau, miscarile fetale deveneau din ce in ce mai pronuntate sau uneori bebelusii ajungeau chiar sa adoarma, linistiti de ritmul destul de lent al muzicii ascultate.

Asadar, incepand cu primele saptamani de sarcina, mama va putea sa comunice cu puiul sau, sa ii vorbeasca, sa il alinte si sa il dezmierde si totodata sa ii puna muzica lenta, atenuand starea de relaxare a amandurora. Tocmai de aceea, este indicat sa evitati sunetele inalte, certurile si supararile ori de cate ori sunteti insarcinata intrucat acesti stimuli externi pot influenta destul de mult atitudinea si starea de sanatate a bebelusului.

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme