- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
BEBELUSIDezvoltarea bebelusuluiBebelusii pot invata limbi straine

Bebelusii pot invata limbi straine

helen-doron-2

Picture 1 of 1

Creierul copilului are o structura foarte dinamica si  este intr-o continua dezvoltare. Astfel, un copil de 2 ani are de 2 ori mai multe sinapse decat un adult. Un creier tanar fie foloseste aceste conexiuni sau le pierde. In aceste conditii, bebelusii sunt nascuti cetateni universali, ei putand distinge diferente intre sunete din toate limbile si fiind astfel pregatiti sa invete orice limba pe care o aud.

Studiile arata ca in dezvoltarea limbajului exista o perioada de oportunitate in care copilul  poate invata limbile straine in mod natural. Puterea de a invata limbajul este atat de mare la copilul foarte mic incat el asimileaza tot ce aude. Un bebelus poate invata la fel de multe limbi vorbite cate i se permite sa auda in mod sistematic si regulat in acelasi timp.

Bebelusii bilingvi

Cercetatorii au descoperit faptul ca bebelusii disting cu mare usurinta vocalele, consoanele, repetitiile ritmice,  inflexiunile si tonalitatile unei limbi pe care ei nu o vorbesc inca, chiar si in cazul limbilor care nu le sunt native. Cercetarile sugereaza ca bebelusii care cresc in familii bilingve pot intr-o mai mare masura sa perceapa schimbarea de la o limba la alta, in timp ce aceasta abilitate nu apare la copiii crescuti intr-un mediu in care se vorbeste o singura limba.

Studiile demonstreaza ca bebelusii si copiii mici care invata o limba straina pot intelege cu mai multa usurinta conncepte abstracte, sunt mult mai flexibili in gandire si au mai multa imaginatie. La aceasta se adauga statistica care arata ca acei copii care sunt expusi unor limbi straine obtin calificative in mod semnificativ mai mari la teste standard de inteligenta si au acces la oportunitati de cariera mult mai bune.

Cuvintele invatate inainte de varsta de 12 ani sunt „stocate” intr-o zona diferita a creierului fata de vocabularul invatat mai tarziu pe parcursul vietii. In plus, bebelusii si copiii mici sunt mult mai intuitivi ca un adult in invatarea unei limbi straine, ei avand mai putine retineri atunci cand trebuie sa vorbeasca.

Helen Doron Early English exploateaza perioada de oportunitate de care am vorbit la inceput, prin metoda unica de invatare a bebelusilor si a copiilor de a vorbi si intelege limba engleza. Prin aceasta metoda ei asculta o engleza corecta, repetata prin activitati speciale si distractive si intr-un mediu stimulator si incurajator. Chiar daca ei nu asculta activ, pentru a intelege limba, la inceput, prin repetare, sunetele, cuvintele sistructurile gramaticale devin familiare, iar copiii dobandesc o intelegere a limbii prin asimilare.

Helen Doron Early English este un centru de invatare a limbii engleze pentru copii si bebelusi existent acum si in Romania. Helen Doron Early English ofera cursuri de limba engleza pentru copiii cu varste incepand de la numai 3 luni pana la 18 ani.

Invatarea este rapida, distractiva si naturala, incluzand si pregatire pentru examenele internationale de limba engleza.

Despre companie:

Helen Doron Early English este liderul mondial in educatia timpurie si singurul din lume care preda prin metoda proprie limba engleza bebelusilor incepand cu varsta de 3 luni.

Programul Helen Doron Early English (HDEE) a inceput in anul 1985, in Israel si ulterior a inceput sa se extinda prin francize in intreaga lume. In prezent, programul este prezent in  peste 30 de tări şi are mai mult de 700 de centre.

Prima franciza Helen Doron in Romania a aparut in 2008 in Transilvania, ajungand in prezent la 13 centre de invatare in toata Romania. Planurile de dezvoltare Helen Doron in Romania prevad dublarea numarului de centre de invatare in urmatorii doi ani.

Cursurile Helen Doron:

Cursurile Helen Doron presupun programe create de experti, care folosesc muzica, miscare, jocuri sau activitati speciale. Acestea au fost dezvoltate pentru diverse varste ale copiilor – cei mai tineri cursanti pot avea trei luni, iar cei mai mari 18 ani.

Metoda se bazeaza pe modul in care copilul isi invata limba materna, prin ascultare repetata si incurajare continua. Aceasta modalitate de invatare este distractiva, naturala si cladeste increderea in sine, aducand efecte de durata in dezvoltarea personalitatii copilului, efecte care se pastreaza pe parcursul intregii vieti.

Pentru informatii suplimentare accesati: www.helendoron.ro.

Articolul precedentCum invata un bebelus?
Articolul următorMersul bebelusului pe etape

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme