- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
BEBELUSIIngrijirea bebelusuluiBebe se ineaca. Ce e de facut

Bebe se ineaca. Ce e de facut

A citi despre manevra Heimlich si CPR (resuscitarea cardio-pulmonara) intr-o carte, nu te poate pregati asa cum o face practica, sub indrumarea unor experti.

Cere ajutorul filialei de Crucea Rosie sau ia legatura cu spitalul sau cu pediatrul pentru informatii despre cursurile in acest domeniu.

Nu exista cuvinte pentru a descrie eficienta Crucii Rosii. Voluntarii sunt intotdeauna extrem de intelegatori si saritori. O pereche de gemeni au iesit din spital dupa sase luni de la nastere, acestia nascandu-se prematur. O mamica povesteste cum un voluntar instruit a venit la ea acasa pentru a-i oferi instructiuni pentru resuscitarea cardio-pulmonara la nou-nascuti si manevra Heimlich. Astfel de instructiuni se ofera intotdeauna si membrilor familiei, deoarece in momente de stres, parintiele se poate pierde cu firea. Asadar, asigura-te sa fie in preajma la cursuri, bunica, matusa, veri, vecini sau bone.

Exista o poveste adevarata despre o mama care, panicata, in disperarea de a-si ajuta bebelusul care se inecase, a impins mancarea cu mana in gura bebelusului, aceasta ajungand mai departe in gatul bebelusului, sufocandu-l. Nu baga degetele in gura bebelusului decat daca vezi o bucatica de mancare. Impinge-o pe margini si in afara, niciodata inauntru. Este o idee buna sa pastrezi la indemana o lanterna functionala, pentru a te uita dupa bucatelele de mancare din gura bebelusului.

Cel mai bine, este, probabil sa nu intervii in cazul inecarii, daca micutul poate respira, tusi sau vorbi. Daca nu poate respira, cere ajutor de urgenta. Este mai putin probabil sa te panichezi intr-o situatie de urgenta daca stii ce trebuie sa faci.

Unele alimente care sunt periculoase si predispun micutul la inecare, sunt si foarte hranitoare si ar fi pacat sa il lipsesti pe micut pe acesti nutrienti. Cand bebe creste si invata sa mestece bine si sa inghita cu usurinta, ar fi bine sa ii dai cateva dintre alimentele cu risc si sa il urmaresti cu atentie. Cere sfatul pediatrului.

Avertizeaza copiii mai mari in privinta inecarii

Copiii mai mari ar trebui sa fie constienti de pericolele inecarii la bebelus. Spune-le sa nu lase niciodata mancare in locuri unde bebelusul o poate gasi si sa nu-i dea niciodata alimente care nu sunt aprobate de catre tine dinainte. Avertizeaza si bona cu privire la alimentele pe care sa i le dea celui mic. S-a auzit de un caz in care bona i-a dat celui mic o acadea care s-a inecat cu o nuca dinauntru. Nucile sunt foarte periculoase, deoarece uleiurile din aceasta provoaca infectii ale plamanilor, daca sunt inhalate.

Instruirea pentru situatiile de urgenta nu iti cere sa sacrifici decat cateva ore. Bebelusul tau merita din plin acest efort. Daca, pentru un motiv anume, nu ai posibilitatea de a participa la un curs de prim ajutor, ideal ar fi sa vizualizezi videoclipuri in care medicii experti prezinta pas cu pas un ghid pentru prevenirea si tratarea situatiilor de urgenta la copii, de la nastere la cinci ani, inclusiv inecarea, sufocarea, intoxicatiile, ranile la cap si taieturile.

Sursa: Alimentatia copilului, Ruth Yaron

Articolul precedentBebe e fericit cand aude ssss
Articolul următorSuzeta, Pro si Contra

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme