- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
BEBELUSIDiversificareBanana in alimentatia bebelusului

Banana in alimentatia bebelusului

bebelus banana (http://farm3.static.flickr.com)Atunci cand ne gandim sa introducem in alimentatia bebelusului un fruct incercam sa ne informam din timp cu privire la proprietatile sale nutritive. Banana, prin consistenta si calitati poate reprezenta fructul cel mai indicat pentru alimentatia bebelusului.

Gustul placut – dulce, dar si faptul ca aceasta este mai moale poate fi digerata mai usor de cel mic. Asa ca, atunci cand te gandesti sa ii introduci un fruct bebelusului trebuie sa te asiguri ca aceasta poate conferi o digestie usoara bebelusului si ca nu va produce niciun fel de reactie alergica,

Chiar daca bebelusii sunt mai pretentiosi avand o reactie de respingere atunci cand vine vorba sa incerce alimente noi, diferite de gustul laptelui matern, banana va fi acceptata de cel mic datorita gustului ei destul de placut.

Daca acestia incearca sa o respinga din alimentatie ii poti amesteca fructul pasat cu putin lapte matern sau lapte praf astfel incat bebelusul sa poata percepe un gust cu care deja era obisnuit.

Anumiti specialisti par sa conteste introducerea fructului in alimentatie ca prim aliment intrucat pot avea efecte nocive asupra dentitiei bebelusilor datorita continutului lor ridicat in zahar. De aceea, acestia sunt de parere ca parintii sa evite orice fruct pentru prima masa consistenta a bebelusului.

Datorita aportului lor redus de apa si excesului de carbohidrati, bananele pot deveni fructele ideale pentru cei mici datorita calitatilor sale nutritive. Totodata, ca urmare a unui continut ridicat de potasiu, banana va ajuta la reglarea batailor inimii, dar si a tensiunii arteriale.

Atunci cand te decizi sa ii introduci banana in alimentatie, asigura-te ca aceasta este foarte bine coapta, astfel incat sa poata fi pasata foarte bine pana se va obtine o consistenta foarte moale. Ca prima etapa se va recomanda asadar amestecarea cu putin lapte matern sau lapte praf pentru o consistenta mai usor de digerat.

Atunci cand bebelusul va creste, banana va putea fi mancata cu mana de catre acesta. Totusi, este important a se evita ca bananele sa fie taiate in felii prea mici intrucat exista riscul de inecare sau de lipire pe esofag. Cel mic nu va putea astfel sa le mestece destul de bine.

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme