O mancare simpla, dar foarte gustoasa, potrivita pentru nevoile nutritionale ale juniorului tau si care furnizeaza atat proteine, cat si fibre si fier. Incearca aceasta reteta de ardei umpluti cu carne de pasare, la cuptor – e delicioasa!
Ingrediente:
1 kg carne de pasare
1ceasca orez
1 ceapa
1 legatura verdeata (marar si patrunjel)
sare, piper
1 litru suc de rosii
1 ou
ulei vegetal
2 crengute cimbru si 2 foi de dafin, proaspete sau uscate
Preparare
- Se spala carnea, se taie cuburi si se da prin masina de tocat, cu verdeata si ceapa.
- Se spala orezul si se adauga in amestecul de carne tocata, condimentandu-se apoi cu sare, piper si doua linguri din sucul de rosii. (Vara se poate folosi sos de rosii facut de casa)
- Se adauga si oul si se amesteca bine totul.
- Se taie capacul fiecarui ardei in parte, se curata ardeii de seminte si se spala. Cu ajutorul unei lingurite, se umplu ardeii, lasand un pic de loc pana sus, deoarece compozitia va mai creste un pic de la orez. Se pun capacele de la ardei la loc.
- Se pun ardeii intr-o tava pentru cuptor, se adauga deasupra lor sucul de rosii ramas. Se adauga apa, pana ce se acopera ardeii pe trei sferturi. Se adauga cimbrul si dafinul, apoi se dau ardeii la cuptor, pentru o ora si jumatate. Se servesc cu iaurt sau smantana.