- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
Fără categorieAparatul de aer conditionat-prieten sau dusman pentru copilul meu? (P)

Aparatul de aer conditionat-prieten sau dusman pentru copilul meu? (P)

Canicula si umiditatea aerului fac din vara un anotimp periculos si greu de suportat pentru copilul tau. La fel ca noi, cei mici fac fata cu greu caniculei, iar solutiile cele mai la indemana pentru a-i ajuta sa faca fata cu indicele termic alarmant sunt aerele conditionate. Cu toate acestea, tot mai multe opinii sugereaza ca aceste dispozitive sunt o solutie falsa la canicula, pentru ca atrag dupa sine numeroase probleme de sanatate legate in special de tractul respirator. Adevarul este, ca intotdeauna, undeva la mijloc: aerul conditionat poate fi de ajutorul copiilor in lupta cu canicula, dar trebuie folosit corespunzator.

Care sunt principalele temeri

Cei mai multi dintre parinti si bunici se tem sa foloseasca aerul conditionat in preajma celor mici. Principala lor cauza este curentul de aer rece care ar putea duce la raceli sau chiar gripa. In adevar, insa, medicii pediatri fac precizarea ca cele periculoase sunt schimbarile bruste de temperatura, si nu aerul rece.

Un alt motiv de ingrijorare este cantitatea insemnata de praf depozitat de filtrele aerului conditionat, o temere intemeiata, spun medicii. Filtrele aparatului de racire pot adaposti pana la 25 de tipuri de mucegai, dar si o gama larga de patogeni, intre care bacterii, virusi si ciuperci. Patogenii pot duce la o serie de probleme ale tractului respirator, conjunctivite virale, raceli si gripa sau infectii la nivelul amigdalelor si al urechilor.

Reprezentand un pericol real pentru copiii nostri, filtrele aerului conditionat sunt responsabile pentru numeroase afectiuni, insa si canicula poate avea efecte negative asupra organismului celui mic.

Ce putem face pentru a evita aceste probleme?

Pentru a ne proteja copiii de efectele negative ale aerului conditionat primul pas este sa ne ingrijim de dispozitiv. Echipa de specialisti AlexIR Decor ne recomanda igienizari si servicii de mentenanta de doua ori pe an pentru orice dispozitiv de racire, asigurandu-ne astfel ca suntem protejati de orice pericol. Este necesar sa apelam la profesionisti pentru ca o igienizare necorespunzatoare poate accentua problemele aerului conditionat, ducand in timp si la scaderea randamentului. In schimb, o echipa specializata poate oferi servicii complete de mentenanta, asigurandu-se de functionarea in deplina siguranta a filtrelor sau a altor componente posibil periculoase pentru tine si copilul tau.

O solutie la indemana pentru problema alergenilor sunt sistemele antialergice care sa purifice aerul din casa, protejand intreaga familie de pericolele patogenilor.

Medicii pediatri interzic cu desavarsire expunerea directa a copiilor la aerul conditionat intrucat aerul rece si uscat poate provoca raceli, dar si deshidratare. Pot fi intalnite si uscarea ochilor si a nasului, dar si probleme la nivelul pielii.

Oricat de cald ar fi afara, nu trebuie sa exageram cu temperatura din interiorul locuintei. Diferentele interio-exterior trebuie sa fie cat mai mici pentru a evita trecerile bruste de la cald la rece sau invers, iar temperatura din interior nu ar trebui sa fie mai mica de 25 de grade Celsius.

Este preferabil sa evitam montarea unui aparat de aer conditionat in camera celui mic pentru a evita expunerea directa. De asemenea, este interzis aerul rece indreptat inspre corp si in cazul mersului cu masina, acolo unde spatiul retrans poate cauza probleme mai mari.

Aveti grija de asemenea la nivelul umiditatii din casa. In cazul in care aerul este prea uscat, puteti plasa un bol cu apa sub aerul conditionat, iar, in caz contrar, va sfatuim sa aegeti un dezumidificator. Cel din urma poate preveni si alte probleme, precum aparitia mucegaiului.

Sa recapitulam!

Aparatul de aer conditionat este o solutie la indemana in cazul zilelor toride carora micutul tau le face cu greu fata. Daca vrei sa ii asiguri confortul termic pe timp de canicula, poti folosi un aer conditionat daca ai grjia sa respecti cateva reguli foarte importante. In primul rand, pregrameaza din timp igienizarile aparatului pentru a preveni problemele legate de alergeni si praf, principala teama cand vine vorba de aerul conditionat folosit in preajma copiilor. Te sfatuim sa apelezi la o firma specializata care sa se ingrijeasca de acest proces dificil. Nu uita ca temperatura optima in timpul verii nu trebuie sa fie sub 25 de grade celsius, iar expunerea directa a copiilor catre suflul rece al aerului conditionat trebuie evitata.

Ofera-i copilului tau confortul de care are nevoie pe timpul verii, fara a-ti face griji pentru pericolele ascunse de aerul conditionat!

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme