- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
NASTERENastere cu anestezieAnestezia epidurala la nastere - reactii adverse

Anestezia epidurala la nastere – reactii adverse

anestezie-2

Picture 1 of 2

Anestezia epidurala este din ce in ce mai folosita la nastere, atat in cazul cezarienei, cat si in cazul nasterilor normale, fiind una dintre modalitatile de diminuare a durerii. Cu alte cuvinte, odata administrata, anestezia epidurala face mai usor de suportat durerea din timpul travaliului.

Chiar si asa, anestezia epidurala poate produce o serie intreaga de reactii adverse, atat pentru mama, cat si pentru bebelus.

In timpul nasterii, anestezia epidurala poate determina o scadere a tensiunii arteriale. Tocmai de aceea, femeia va trebui tinuta sub stricta observatie, in asa fel incat orice problema ar aparea sa poata fi remediata in cel mai scurt timp. In acest caz, viitoarei mamici ii vor fi administrate tratamente care sa ajute la stabilizarea tensiunii arteriale.

Nastere fara durere, insa mai lunga – chiar daca travaliul nu mai este la fel de intens resimtit, in realitate nasterea poate dura ceva mai mult timp. Ba chiar mai mult, femeia aflandu-se in incapacitate de a se misca si de a-si simti picioarele, avand o parte dintre simturi alterate, nu va mai putea ajuta la impingerea bebelusului sau in vederea expulziei, fapt care poate conduce catre folosirea instrumentelor medicale de extragere a bebelusului.

Anestezia epidurala, odata administrata poate determina dureri de cap persistente o perioada mai lunga de timp, chiar si dupa ce nasterea se va fi incheiat.

Din seria lunga de reactii adverse pe care o poate avea anestezia epidurala putem enumera si problemele de adaptare ale bebelusului. Cu alte cuvinte, odata patruns in noul mediu, cel mic va putea sa nu se simta capabil sa respire, sa planga, sa tipe. In acest mod, fara a avea o anumita reactie la anumiti stimuli, copilul va putea primi o nota mica la nastere, odata cu acordarea scorului Apgar.

Chiar daca nasterea poate parea inspaimantatoare pentru cele mai multe dintre mamici, fiind speriate de durerea provocata de contractiile uterine, dar si de expulzie, aceasta poate fi, totusi, una dintre experientele ce pot fi depasite chiar si fara anestezie epidurala.

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme