- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
NASTEREPregatire nastereAlte metode de nastere

Alte metode de nastere

Ca viitoare mamica, vrei sa stii cat mai multe despre ce te asteapta la nastere. Chiar daca esti entuziasmata la gandul ca iti vei pune in curand minunea in patut, te ingrijorezi de fiecare data cand te gandesti la momentul nasterii. Despre nasterea naturala sau cea prin cezariana ai tot auzit, dar exista si alte metode de nastere dezvoltate de-a lungul timpului, care se pliaza pe nevoile si dorintele tale. 

In acest articol, vom lasa la o parte cele doua metode mai cunoscute si iti vom indrepta atentia catre 3 metode de nastere care, credem noi, te vor ajuta sa te hotarasti mai usor.

1. Metoda Dick-Read a aparut inca din anul 1942 si pleacă de la premisa ca trebuie risipita teama mamicii in legatura cu nasterea. Oamenii de stiintă sustin ca necunoscutul ne hraneste frica, iar atunci cand devenim constienti de ceea ce ne asteapta, putem invinge aceasta teama. Metoda Dick-Read functioneaza pe acelasi considerent, viitoarea mamica este educată cu privire la evenimentele din timpul travaliului si la mecanismul nasterii. Pe scurt, vei invata totul despre contractii, pozitii, durerea la care trebuie sa te astepti. In paralel cu perioada de invatare, este foarte importanta prezenta unei atitudini pozitive despre nastere, precum si unei serii de exercitii respiratorii valorificate in timpul nasterii.

2. Metoda Lamaze a fost elaborata in anul 1951 si se bazeaza pe ideea ca mamica nu trebuie sa se lase in voia sortii in timpul nasterii, ci trebuie sa aibă control asupra evenimentului. Controlul poate fi exercitat prin tehnici de respiratie, exercitii de relaxare musculara, concentrare asupra unor lucruri pozitive. Respectivele actiuni conduc catre estomparea durerii si eliminarea sentimentelor de teama si insecuritate. Cursurile de Lamaze se frecventeaza in compania partenerului, fapt care ajuta mamica la nastere deoarece acesta poate ajuta efectiv la derularea programului invatat.

3. Metoda Leboyer, lansata in anul 1974, incearca sa risipeasca trauma pe care o simte bebelusul in momentul nasterii, facandu-l un eveniment cat mai lipsit de violenta. Mai exact, in timpul nasterii, se folosesc anumite strategii cu efecte pozitive. Ritualul trebuie sa se petreacă intr-un loc fara stridente sonore, cu o lumina difuza si discretă. Imediat dupa iesirea bebelusului la lumina, acesta trebuie asezat ”piele la piele” pe abdomenul mamei. Abia dupa cateva minute se intervine prin taierea cordonului ombilical, dupa care i se face prima baie, la temperatura celei din uter. Astfel, bebelusul va face tranzitia mai usor de la mediul intrauterin, la cel extrauterin.

In functie de ceea ce ti se potriveste, poti alege metoda optima pentru a aduce pe lume un bebelus. Indiferent de alegere, este foarte important sa discuti cu medicul tau inainte de toate. Nu uita ca el iti monitorizeaza sarcina si te poate ajuta in alegere, luand in considerare si ceea ce i se potriveste corpului tau.

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme