- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
BEBELUSIDiversificareAlimente alergenice

Alimente alergenice

copil mancare (www.mytinyplot.co.uk)Alimentatia diversificata presupune un program alimentar responsabil din  partea parintilor. Nu trebuie sa faceti excese alimentare sau sa dati voie celui mic sa manance ceea ce doreste intrucat unele alimente pot provoca suficiente reactii alergice, putand deveni un pericol pentru bebelus.

Pornim de la sucul de fructe care este dat bebelusului inca de la varsta de 3-4 luni de viata. Acesta, nu trebuie dat in cantitati mai mari de 60 ml zilnic intrucat poate crea alergii majore. Capsunile, zmeura, caisele, toate sunt fructe cu potential alergenic destul de ridicat comparativ cu merele, morcovii, portocalele, bananele, care sunt recomandate pornind de la varste mici. Dupa consumul in exces a sucului de fructe, cel mic poate avea probleme legate de iritarea colonului.

Bauturile carbogazoase reprezinta o alta cauza a imbolnavirii stomacului sau ficatului celui mic. Daca te-ai gandit sa introduci in alimentatie laptele de vaca, nu trebuie sa faci experimente cu bebelusul, asa ca nu ii introduce lapte de bivolita sau de capra. Laptele de vaca poate manifesta reactii alergice dar mai minore, comparativ cu alte tipuri de lapte. Nucile, soia, alunele sunt iarasi produce alergenice, nerecomandate copiilor de pana la 2 anisori.

Produsele care contin gluten (cereale, biscuiti) pot conduce la aparitia celiachiei, o boala severea care provoaca dureri abdominale, diaree, scadere in greutate si lipsa poftei de mancare.

Mezelurile pot provoca dureri stomacale, reactii alergice sau intoxicatii alimentare serioase. Asa ca, incercati sa le inlocuiti cu alte produse, spre exemplu carnea preparata in casa. Nu uitati ca nu este recomandat sa introduceti in alimentatie carne de porc pentru un copil mai mic de 3 anisori.

Cartofii prajiti si chipsu-urile pot reprezenta adevarate „bombe” alimentare, consumul acestora ducand catre boli la nivelul stomacului, ficatului, pancreasului si, in mod sigur, obezitate, in detrimentul celui mic si creand o stare de sanatate precara.

Articol realizat de Tatiana Tuţă

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme